30. oktober 2020
Preben Carøe anviser overfor borgmester Morten Slotved, hvor der kan hentes de mange millioner til at få budgettet i balance.
Preben Carøe anviser overfor borgmester Morten Slotved, hvor der kan hentes de mange millioner til at få budgettet i balance.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Slotved - her er dine 160 millioner til at slukke din brændende platform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Slotved - her er dine 160 millioner til at slukke din brændende platform

Af Preben Carøe, Ringvej 24, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 10. september 2020 kl. 06:00

Borgmesteren udtaler i et indlæg i Ugebladet, at kommunen har en økonomisk ubalance på 160 mio. kr uden at dokumentere påstanden.

arrow Læs også: DEBAT: Puljen til bekæmpelse af ensomhed er endt i borgmesterens sorte kasse

Jeg må give borgmesteren, at han er en mester i at sige noget uden at sige noget, specielt når det handler om tal, men så må vi borgere jo selv grave tingene frem.

Det har fået mig til at nærlæse de bilag, der ligger til grund for 1. behandling af budgettet.

For lægfolk er bilagene jo et stort tal bombardement med meget få forklaringer på, hvorfor tallene i basisbudgettet er, som de er, og så der vistnok også skiftet til en ny budgetmodel, hvilket heller ikke fremmer gennemsigtigheden.

Gennem sløringstågerne ser jeg dog følgende hovedbidragsydere til det af borgmesteren påståede underskud:

1) Der er indregnet pris og lønstigninger på driften der overstiger KL anbefalingen på 2,5 % per år svarende til 116 mio. I basisbudgettet bruges 2 % for 2021-2022, 4 % for 2022-23, 6 % for 2023-24, hvilket løber op i 190 mio. Der er altså 'gemt' 74 mio i stigninger i forhold til anbefalingen.

2) Borgmesteren har i et svar til SF annonceret, at der ikke budgetteres med indtægter fra salg af grunde (bortset fra Hannebjerg!), før pengene er i kassen. Det har blot den hage, at der stadig budgetteres med omkostninger til byggemodning. For PH parken betyder det, at borgmesteren pga. forsinkelser skubber 60 mio. kr til byggemodning foran sig og dermed skaber et kunstigt underskud; idet byggemodningen jo ikke igangsættes før pengene er sikre.

Uanset forsinkelsen forventes PH Park færdiggjort i budgetperioden, hvilket betyder at der vil komme en indtægt på anslået 60 mio. Ergo er der 60 mio 'gemt' i udgifter, som ikke vil blive afholdt uden en tilsvarende indtægt.

3) I basisbudgettet findes en linje 'Øvrige finansforskydninger' som på uforklarlig vis stiger med 27 mio. kr over budgetperioden, så mon ikke der ligger 27 mio 'gemt' her.

4) I forbindelse med coronakrisen blev der rykket for godt 60 mio. kr anlægsprojekter frem til i år. De 60 mio finansieres med et 25 årligt lån som afdrages med ca. 3 mio. kr om året. Altså en likviditetsforbedring på 48 mio. kr.

arrow DEBAT: Borgmester: Mærkelige budgetforhandlinger
01. september 2020 kl. 19:20 Opdateret: kl. 16:22
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?