13. april 2021
Glen Madsen, DFs medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen.
Glen Madsen, DFs medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skulle aftalerne indgås først - nu må borgmesteren tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skulle aftalerne indgås først - nu må borgmesteren tale

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 05. marts 2021 kl. 13:41
Debat Hørsholm - 05. marts 2021 kl. 13:37
arrow Læs også: DEBAT: Hej Glen, vi var der også

I 2018 og 2019 var Hørsholms økonomi under et så voldsomt pres, at kommunen var tæt på at komme under administration. Var det årsagen til, at Kommunalbestyrelsen ikke måtte se rapporten om markedsværdien i PH Park?

Skulle der død og pine bare nogle penge retur i kassen? Koste, hvad det ville?

Kommunalbestyrelsen blev i 2018 forholdt adgangen til en essentiel rapport fra Sadolin og Albæk. I den forbindelse har direktør Ole Stilling udtalt, at årsagen til hemmeligholdelsen af rapporten var, at den indeholdt oplysninger, der, hvis de kom ud, kunne skade kommunen.

Underforstået oplysninger kommunalbestyrelsesmedlemmerne jævnfør direktøren ikke ville kunne håndtere tilfredsstillende... Det er ganske enkelt noget vrøvl.

En kommunalbestyrelse har og får, i rigtig mange henseender, oplysninger, der, hvis de på det forkerte tidspunkt blev kendt for offentligheden, kunne skade kommunen. Det har kommunalbestyrelsen haft et utal af gange både før og efter omtalte rapport.

Direktøren mener endvidere, at Kommunalbestyrelsen blev givet de relevante informationer fra rapporten. Hvis det reelt havde været tilfældet, så var der jo ingen årsag til at tilbageholde rapporten, vel...?

I foreløbig udleveret aktindsigtsmateriale fremgår det, at der tages kontakt til Sadolin og Albæk for at få "markedsværdien verificeret", samt at denne kontakt initieres umiddelbart inden det ene indkomne bud fra 1. udbudsrunde, blev præsenteret.

At få "markedsværdien verificeret" betyder på almindelig dansk, at borgmesteren og direktionen havde haft en forventning til hvilken pris grundene kunne sælges til, og at det ene indkomne bud på ingen måde havde levet op til disse forventninger.

Hvad konkluderer rapporten?
Internt i styregruppen for PH Park nævnes to hovedbudskaber:

- En forventet kvadratmeterpris for borgerne på kr. 33.000,-

- Samt en forskel i byggeretsværdien ejer- og lejeboliger imellem.

Intet sted i rapporten nævnes forskelle i markedsværdien imellem parkering på eller under terræn, sådan som Henrik Klitgaard og direktøren udlægger det. Derimod står det meget klart beskrevet, at "parkering i konstruktion under terræn" er en væsentlig del af udviklingsplanen - underforstået en præmis, der ikke er i spil.

Kommunalbestyrelsen er ikke fremlagt information, der end har muliggjort at regne sig frem til et skred i den samlede projektøkonomi.

Skulle det have været en mulighed, skulle man vide, hvilken markedsvurdering borgmesteren og direktionen havde haft indtil da. De tal har borgmesteren hidtil ikke ville ud med. Mon ikke det snart var på tide?

arrow DEBAT: Du lever ikke op til dit store ansvar, Glen
09. marts 2021 kl. 15:01 Opdateret: kl. 15:55
arrow Der var intet alternativ til et ja
08. marts 2021 kl. 18:45 Opdateret: kl. 18:36
arrow Ekspertens påmindelse: Husk at det er politikerne der er chefen
08. marts 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:05
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?