18. maj 2021
Venstres Claus Hjort Frederiksen, Sophie Løhde og Hans Andsersen mener, at der skal afsættes 800 millioner til at udvide de sidste to kilometer af Helsingørmotorvejen mellem Hørsholm C og Isterød. Foto: Tom Lysgaard
Venstres Claus Hjort Frederiksen, Sophie Løhde og Hans Andsersen mener, at der skal afsættes 800 millioner til at udvide de sidste to kilometer af Helsingørmotorvejen mellem Hørsholm C og Isterød. Foto: Tom Lysgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: S har glemt Helsingørmotorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: S har glemt Helsingørmotorvejen

Af Sophie Løhde, Claus Hjort Frederiksen og Hans Andersen, medlemmer af folketinget for Venstre:

Opdateret 03. maj 2021 kl. 11:46
Debat Hørsholm - 03. maj 2021 kl. 05:56
arrow Læs også: Fejlfinder og benspænder: Hele byrådet skulle tage på weekend med en coach og få talt ud

I 2016 blev de første fire af den i alt seks kilometer lange strækning på Helsingørmotorvejen mellem Hørsholm C ved Isterød og Øverødvej udvidet. En udvidelse, som var aftalt tilbage i 2009 med den daværende VK-regering for bordenden.

De sidste to kilometer motorvej mangler dog stadigvæk, og i mellemtiden er trafikken på strækningen blevet forøget markant. Desværre har Socialdemokratiet glemt udvidelsen i deres nyligt fremlagte infrastrukturplan frem til 2035, selvom den var med i deres plan tilbage i 2019.

I Venstre har vi ikke glemt den

Når regeringen vil forhandle anlægsprojekter helt frem til 2035, så mener vi, at vi skal få færdiggjort udvidelsen af strækningen mellem Hørsholm Syd og Isterød. Vi skylder faktisk at gøre motorvejsprojektet færdigt. Allerede i dag er der kø på strækningen og det bliver desværre kun værre, medmindre at vi kan få udbygget det sidste stykke rundt om Hørsholm til 3 spor i hver retning. Det vil forbedre fremkommeligheden rundt om Hørsholm væsentligt og det har vi bestemt behov for i de kommende år.

De sidste 2 kilometer vil koste 800 mio. kr., og i Venstre er vi ikke bange for at sige, hvor pengene skal komme fra. Vi vil prioritere at få færdiggjort den sidste etape af udvidelsen af Helsingørmotorvejen i stedet for at bruge flere penge til fx en ny jernbane i Østjylland.

I de kommende forhandlinger mener vi, at det er afgørende at kæmpe for at sikre at fremkommeligheden også skal være god på Helsingørmotorvejen fremadrettet selvom den socialdemokratiske regering har fået andre prioriteringer efter valget.

arrow Frygt: Bymidter styrer direkte mod katastrofen
21. april 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 09:30
arrow Venstre vil have flere spor på motorvej til Hørsholm
21. april 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:45
arrow Harmonikasammenstød på motorvejen
19. april 2021 kl. 21:55 Opdateret: kl. 12:13
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?