19. oktober 2021
Dorte Holst Clausen er med i 'Borgergruppen mod et nyt renseanlæg'. Arkivfoto: Fred Jacobsen
Dorte Holst Clausen er med i 'Borgergruppen mod et nyt renseanlæg'. Arkivfoto: Fred Jacobsen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Reitan og Novafos - det nye par i Hørsholm?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Reitan og Novafos - det nye par i Hørsholm?

Af Dorte Holst, Borgergruppen mod et nyt renseanlæg, Bakkehusene 82, Hørsholm:

Opdateret 29. september 2021 kl. 21:02
Debat Hørsholm - 28. september 2021 kl. 05:30

Reitan Kokkedal A/S, Hvedehave Gaarde ApS, Rema-drengene. Kært barn har mange navne.
Men når Novafos' direktør, Carsten Nystrup, til åbent hus mødet den 19. august bruger benævnelsen Rema-drengene, så bliver vi nysgerrige.
For måske vidner denne personlige titulering om, at Carsten Nystrup og Hvedehave Gaarde ApS måske kender hinanden lidt mere, end vi lige tror. Og måske hvad godt er.

arrow Læs også: DEBAT: Borgmester spiller bolden over til REMA-drengene

Og hvor kender de så hinanden fra?

Fra købet af Store Hvedehavegård, som de har bøvlet frem og tilbage med for at blive endelige enige om, hvem der køber det hele, og hvem der køber den rest, der bliver tilbage efter opførelsen af renseanlægget.
Det første endte på Novafos, som købte gården og de 34 hektar for over 20 millioner kroner. Novafos mener kun at skulle bruge 8 hektar, så de sidste 26 hektar overtager Hvedehave Gaarde ApS.

Hvad skal de resterende 26 hektar så bruges til?

"Der skal være et olle-kolle - seniorboliger som jo er så meget oppe i tiden", som Carsten Nystrup fra Novafos fortalte på åbent hus mødet. Altså på vegne af Hvedehave Gaarde ApS. Som også var til stede på mødet, men ikke gav sig til kende.

Med andre ord har Novafos direktør og Hvedehave Gaarde ApS en fælles plan om den sidste rest af et bynært kulturhistorisk område i vores by.

Så hvis vi må være lidt konspiratoriske, så er der måske en højere mening med samarbejdet mellem Novafos og Hvedehave Gaarde ApS, som kunne være følgende: Kommunalbestyrelsen stemmer for renseanlægget ved Agiltevej og baner dermed vejen for, at Hvedehave Gaarde ApS hen ad vejen kan bygge boliger på de 26 hektar og de omtrent 20 hektar, som Hvedehave Gaarde ApS ejer ved nabogården.

Og dermed kunne vi ende med et 46 hektar stort nybyggerområde i det naturrige område ved Agiltevej, da det er kendt praksis at udstykke til nybyggeri omkring renseanlæg, fordi infrastrukturen dermed allerede er på plads.

Og sådan bliver en placering af renseanlægget på Agiltevej ekstrem bynær. Ikke blot før det bygges - men i endnu højere grad efter. Men det sidste ses jo ikke i Novafos' placeringsanalyse.

arrow Aftale kan åbne for boliger i omstridt del af byen
28. september 2021 kl. 06:30 Opdateret: kl. 22:15
Rejser du til udlandet i år?