12. april 2021
Ifølge Fritz Reuther (V) vil det tage 24 år at gennemføre den ønskede tagvandsseparering for de cirka 6.000 parceller.
Ifølge Fritz Reuther (V) vil det tage 24 år at gennemføre den ønskede tagvandsseparering for de cirka 6.000 parceller.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Politik er prioriteringens kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Politik er prioriteringens kunst

Af Fritz Reuther (V), medlem af Miljø- og planlægningsudvalget og Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 03. april 2021 kl. 08:11

kloak

arrow Læs også: Hørsholm foran kostbar underjordisk forvandling

På det sidste møde i Miljø- og planlægningsudvalget blev vi præsenteret for, hvorledes de foreløbige planer ser ud for etablering af tagvandsseparation i Hørsholm.

Der er ca. 6.000 parceller i hele kommunen og med den nuværende bemanding i administrationen, vil man kunne nå at gennemføre de nødvendige tiltag for 25 ejendomme om året.

Der er derfor søgt om ansættelse af en yderligere sagsbehandler, hvilket vil bringe årsresultatet op på 250 ejendomme. Lidt hovedregning viser, at det så vil tage 24 år at gennemføre den ønskede tagvandsseparering.

Man tager dog det forbehold, at det nok bliver vanskeligt at skaffe nok kloakmestre til at udføre arbejdet, idet der kun er få i Hørsholm og at de øvrige kommuner, bortset fra Hillerød, også skal have udført tagvandsseparation.

Endvidere skal man erindre, at vi i kommunen har 271 kilometer kloakrør, hvoraf de fleste er mere end 60 år gamle og derfor skal udskiftes og helst med større rør end de nuværende, hvilket koster 3.000-4.000 kr. pr. meter, hvilket svarer til 3.000.000-4.000.000 kr. pr. kilometer.

For at gennemføre tagvandsseparation skal der nedgraves en kloakledning overalt i kommunen for at føre regnvandet fra tagene bort til Øresund eller søer og åer, hvilket vil beslaglægge yderligere faglig arbejdskraft og ikke mindst uhyrlige summer.

Hvis vi klapper hesten og sætter det hele lidt i bero, er det meget sandsynligt, at der indenfor et par år kan gennemføres en langt hurtigere rensning af spildevandet end i dag, hvilket man eksperimenterer med i andre kommuner.

Venstre vil derfor foreslå, at vi i stedet for at kaste os ud i et anlæg, der koster millioner, som ikke kan forudberegnes, bruger penge på at udskifte de nuværende kloakrør og bygge et forsinkelsesbassin, regnvandsbede, Lar-løsninger og andre grønne muligheder, så vi undgår tvungen tagvandsseparation, der vil medføre, at vi ikke får råd til at købe el-biler og installere varmepumper til nedsættelse af CO2 udslippet.

arrow DEBAT: 'Vandvittig' interessekonflikt
26. december 2020 kl. 21:00 Opdateret: kl. 08:01
arrow DEBAT: Ingen vej udenom separering af spildevand og regnvand
23. oktober 2020 kl. 15:15 Opdateret: kl. 17:06
arrow DEBAT: Kan Reuther inddrage borgerne som tagvandsopsamlere?
16. september 2020 kl. 15:37 Opdateret: kl. 15:28
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?