21. oktober 2021
Ib Lunde Rasmussen, Lokalplanlisten, mener, at placeringen af et nyt renseanlæg ved Langeltevej og Agiltevej vil være ødelæggende.
Ib Lunde Rasmussen, Lokalplanlisten, mener, at placeringen af et nyt renseanlæg ved Langeltevej og Agiltevej vil være ødelæggende.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Placering af nyt rensningsanlæg vil være ødelæggende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Placering af nyt rensningsanlæg vil være ødelæggende

Af Ib Lunde Rasmussen, Lokalplanlisten, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 13. juli 2021 kl. 08:54

Novafos håndterer spildevandsrensning for et antal kommuner i Nordsjælland. Her har man overraskende foreslået, at placeringen af et nyt og større rensningsanlæg skal ske i Hørsholm, mere bestemt ved hjørnet af Langeltevej og Agiltevej.

arrow Læs også: DEBAT: Ingen kan tjene to herrer - og borgmestre kan ikke bære to kasketter

Der er ikke angivet tekniske begrundelser for placeringen, men det oplyses, at et alternativ kunne være ved en udvidelse af rensningsanlægget ved Sjælsø i Rudersdal kommune. Det ville forekomme at være en mere naturlig løsning, som ikke vil genere mange.

En placering ved Langeltevej vil være ødelæggende for Hørsholm Kommunes muligheder for at gennemføre byudvikling på anden måde, end ved fortsat at fortætte bebyggelsen af Rungsted-området, indtil det ikke længere vil være attraktivt at bo der.

Området fra Langeltevej og nordpå langs motorvejen op mod nord til kommunegrænsen ved Cirkelhuset er stort set ubebygget og afgrænses af Stasevang-skoven mod vest og Hørsholm Golfklub mod syd. Her ville kunne gennemføres en betydelig byudvikling i et attraktivt område.

Hvis der placeres et renseanlæg ved Langeltevej vil denne byudviklingsmulighed gå tabt. Og hvorfor det?

Er der kræfter bag den konservative gruppe som vil forhindre byudvikling i andet end det traditionelt Venstre stemmende Rungsted.

Der er flere spørgsmål end svar på dette forunderlige forslag.

arrow DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg
19. juni 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 16:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?