1. december 2020
SF-kandidater Louise Zabel og Ib Tune Olsen mener, at en P-afgift ved Kokkedal Station kan få negativ effekt på brugen af den kollektive trafik.
SF-kandidater Louise Zabel og Ib Tune Olsen mener, at en P-afgift ved Kokkedal Station kan få negativ effekt på brugen af den kollektive trafik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: P-afgifter på Kokkedal Station er en meget dårlig idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: P-afgifter på Kokkedal Station er en meget dårlig idé

Af Ib Tune Olsen, Fuglemosevænge 8, og Louise Zabel, Bellisvej 8, Hørsholm, SF-kandidater til kommunalvalget 2021:

Debat Hørsholm - 13. november 2020 kl. 05:56
arrow Læs også: DEBAT: Skal vi virkelig have et parkeringshus på fire etager ved Kokkedal Station?

I Hørsholm Kommunes visioner og strategier på trafikområdet satses der på at gøre det nemmere at bruge den kollektive trafik.

Det kan blandt andet gøres ved at skabe nem og gratis parkering ved trafikknudepunkterne så som Kokkedal Station. Det bakker vi i SF Hørsholm klart op om.

Det har også været en del af formålet med projektet omkring Kokkedal Station. Da kommunalbestyrelsen i marts tog stilling til rammerne for området, blev der stillet krav om minimum 400 parkeringspladser. Der var også tale om gratis parkering.

Kommunalbestyrelsen behandlede i oktober det samlede udbudsprogram. Kommunalbestyrelsens flertal besluttede, at det ikke længere skal være en betingelse, at parkering skal være gratis, og at parkeringsanlægget ikke længere nødvendigvis skal være et parkeringshus. Kravet til mindste antal parkeringspladser synes sat ned fra tidligere 400 til 250.

Behovet for parkeringspladser vil afhænge af, hvorvidt parkeringspladserne bliver gratis, eller der kræves P-afgift af en eller anden størrelse.

P-afgiften kan naturligvis sættes så højt, at mange fravælger toget, og det vil så se ud som om, at der er nok parkeringspladser.

Men det vil jo passe meget dårligt med mål om at fremme den kollektive trafik. Det kan ikke være meningen.

arrow DEBAT: Nej tak til byggeriet ved Kokkedal Station
25. november 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 10:46
arrow Ændret plan for Kokkedal stationsområde er klar til udbud
29. oktober 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 11:26
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?