21. oktober 2020
Hans Henrik Raith skriver, at med Velux' betaling af lydkryds ved Breeltevej nu åbnes op for, at alle kan købe sig til et bump, fodgængerovergang, noget skiltning eller hvad man nu lige står og mangler. Arkivfoto
Hans Henrik Raith skriver, at med Velux' betaling af lydkryds ved Breeltevej nu åbnes op for, at alle kan købe sig til et bump, fodgængerovergang, noget skiltning eller hvad man nu lige står og mangler. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Og har du penge, så kan du få...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Og har du penge, så kan du få...

Af Hans Henrik Raith Sophienbergvej 57, Rungsted:

Opdateret 08. oktober 2020 kl. 10:10
Debat Hørsholm - 07. oktober 2020 kl. 14:50
arrow Læs også: Grønt lys for firmasponseret lyskryds

Men har du ingen, så må du finde dig i, at byens skolebørn og andre risikerer liv og lemmer, når de skal krydse Usserød Kongevej ved Gl. Byvej.

Hørsholm Kommune har gennem mange år nægtet at forholde sig til denne yderst risikable overgang. Den er på alle måder dårligt afmærket bl.a. med kun blinkende lamper i en højde som ingen ser.

Overvågninger viser tydeligt, at alt for mange bilister fuldstændigt ignorerer børn der står og venter. Det er kun et usandsynligt held, at der ikke er sket ulykker.

På et tidspunkt havde man skolepatruljer ved overgangen. De blev sløjfet, fordi det var alt for farligt at stå der. Formoder de fleste kan se det groteske i, at kommunen ikke synes det er farligt for skolebørnene.

I mellemtiden har man, til gengæld, plastret Usserød Kongevej til med trafiklys. Derfor kan det ikke være økonomien der trykker, men angiveligt en utrolig høj prioritering af byens bilister.

Jeg har også fået argumentet, at det giver børnene falsk tryghed, hvis der opsættes trafiklys ved overgangen. Fordi bilisterne heller ikke respekterer rødt lys. Jamen, jamen så kan de jo ikke gå over nogen steder.

Men har du penge... så kan du købe dit eget lyskryds. Velux under sine medarbejdere det godt, så de har nu købt et lyskryds ved Breeltevej, så medarbejderne kan komme nogle minutter hurtigere hjem. De skal åbenbart alle hjem på samme tid. Mon ikke den stærkt stigende trend mod hjemmearbejde vil mindske problemet?

Salget af et lyskryds til Velux sker til trods for, at en rapport ikke anbefaler projektet. Kommunens administration fraråder ligeledes etableringen. Men politikerne ved bedre og vil gerne sælge et lyskryds.

Her åbnes der op for, at alle kan købe sig til et bump, fodgængerovergang, noget skiltning eller hvad man nu lige står og mangler. Der skal kun skrives til kommunalbestyrelsen, hvorefter man vil modtage en mail med tak for salget.

I tilfælde af manglende finansiering, kan jeg anbefale man søger om støtte hos Velux Fonden.

arrow DEBAT: Jeg er forvirret - er du?
24. september 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 10:18
arrow Nyt lyskryds generer trafik: Derfor bygges det alligevel
16. september 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 12:23
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?