22. juni 2021
Anne Ehrenreich, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre.
Anne Ehrenreich, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nye lokalplaner beskytter ikke borgerne godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nye lokalplaner beskytter ikke borgerne godt nok

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 17. maj 2021 kl. 11:44
Debat Hørsholm - 17. maj 2021 kl. 11:36

De nye lokalplaner (172,173 og 176) kan ikke håndhæves på alle punkter og beskytter dermed ikke borgerne godt nok. Borgerne mister også deres rettigheder i henhold til servitutterne samt tilhørende påtaleret. Dermed er lokalplanerne ikke det papir værd, de er skrevet på.

arrow Læs også: Stak hånden i hvepsereden: Nu er han glad og lykkelig

Problemet er, at for at væsentlige bestemmelser i en lokalplan skal kunne håndhæves, skal de enten være indskrevet i formålsbestemmelsen eller fremgå af lokalplanens anvendelsesbestemmelser.

Det gælder grundstørrelse, arealoverførsel, højde, områdets grønne præg mv. Indskrives disse ting ikke i formålsbestemmelsen eller de centrale bestemmelser kan der dispenseres fra bestemmelserne.

Administrationen har tilkendegivet, at de vil fortsætte gældende administrativ praksis i forhold til dispensationer, bl.a. når det gælder arealoverførsler. Den praksis kender vi alt for godt. Det er den, som har medført arealoverførsel og skabt grundstørrelser under mindstegrundstørrelsen flere steder i byen, bl.a. på Svendsvej og på Højskolevej.

Det var netop de smuthuller, de nye lokalplaner skulle lukke, og det kommer ikke til at ske med de foreliggende forslag.

Venstre har derfor stillet ændringsforslag, som sigter på, at få gjort disse bestemmelser forpligtende for kommunen og få dem indskrevet i enten formålsbestemmelsen eller anvendelsesbestemmelserne. Samme gælder muligheden for at begrænse antallet af etager og sikre områdets grønne præg. Men det har de konservative stemt ned i Miljø- og planlægningsudvalget den 21. april 2021.

Vi genfremsætter tilsvarende forslag på mødet i kommunalbestyrelsen den 31. maj 2021, hvor lokalplanerne skal endeligt vedtages.

De konservative og øvrige partier kan fortsat nå at rette op på dette ved at støtte vores ændringsforslag den 31. maj.

Venstre håber, at fornuften sejrer.

arrow DEBAT: Svært at finde fælles politisk fodslag
31. maj 2021 kl. 16:45 Opdateret: kl. 16:42
arrow DEBAT: Lokalplaner skal man kunne stole på
28. maj 2021 kl. 05:41 Opdateret: kl. 14:35
arrow Slutspillet er i gang: Mange tripper for at komme i gang
27. maj 2021 kl. 15:30 Opdateret: kl. 20:48
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?