18. oktober 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: CARSTEN LUNDAGER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg

Af Preben Carøe, formand for Venstre i Hørsholm, Ringvej 24, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 19. juni 2021 kl. 06:12

Det er et slag i ansigtet på de borgere der bor i den vestlige del af Usserød, Overdam og Grønnegade, at der nu planlægges opført et fælleskommunalt rensningsanlæg så tæt på disse byområder. Ydermere fratages kommende generationer muligheden for at kunne anvende disse arealer til, hvad der kunne blive en attraktiv mulighed for en byudvikling som er tvingende nødvendig, såfremt Hørsholm skal overleve som selvstændig kommune; idet den eneste udvikling på den østlige side af motorvejen efterhånden vil være husbåde.

arrow Læs også: DEBAT: Ingen kan tjene to herrer - og borgmestre kan ikke bære to kasketter

En udvikling der pt går den forkerte vej med det laveste indbyggertal siden 2015.

Borgmester Slotved optræder her i en uheldig dobbeltrolle, når han som bestyrelsesmedlem i det fælleskommunale selskab Novafos er med til at godkende denne placering og at arealet forhåndsopkøbes fra det selskab der i september 2020 købte Hvedehavegård med tilhørende landbrugsjord, for efterfølgende at anbefale sin egen Kommunalbestyrelse at sige ja til projektet.

Borgmesteren har i et erhvervstillæg i Amtsavisen udtalt, at der aldrig kommer tung industri til Hørsholm, men det er åbenbart lykkedes bestyrelsesmedlemmet Slotved at overbevise borgmesteren Slotved om at et rensningsanlæg med massive bygningsværker med op til 20 meter høje processtanke og tilhørende tung transport ikke er tung industri.

Som nævnt er det et areal på 80.000 kvadratmeter, som ifølge anden kilde også skal indeholde et 2.000 kvadratmeter stort sorteringsanlæg.

Arealet ligger ved Agiltevej kort før man kører ind i Usserød med kun cirka 200 meter til dele af den bebyggelse på cirka 100 boliger, der påtænkes opført foran Stampevænget, Ringvej og Bakkehusene på de jorde der også tilhører Hvedehavegård - og glem ikke at den dominerende vindretning er fra vest.

Den øgede trafik fra såvel de nye boliger, som job og tung arbejdstrafik fra rensningsanlægget vil nærmest være tvunget til at tage vejen gennem Grønnegade til den allerede overbelastede Isterødvej.

En anden alvorlig konsekvens vil være risikoen for at Usserød Å i visse perioder risikerer at tørre ud.

arrow DEBAT: Placering af nyt rensningsanlæg vil være ødelæggende
13. juli 2021 kl. 08:54 Opdateret: kl. 08:53
Rejser du til udlandet i år?