30. oktober 2020
Ann Lindhardt, Venstres borgmesterkandidat, vil ikke starte budgetforhandlinger med en skattestigning. Foto: Morten Timm
Ann Lindhardt, Venstres borgmesterkandidat, vil ikke starte budgetforhandlinger med en skattestigning. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej tak til krav om skattestigning up front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej tak til krav om skattestigning up front

Af Ann Lindhardt (V), spidskandidat og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 24. september 2020 kl. 14:00

Kære Ole Graabæk, tak for input og spørgsmål til den lokale politiske debat, en fornøjelse med engagerede borgere i vores by.

arrow Læs også: Skattestigning sendte partier ud af årets budgetforhandlinger

Under første forhandlingsmøde blev det gjort klart, at Venstres deltagelse i budgettet var betinget af et ufravigeligt krav fra borgmesteren om en skattestigning fra start. Før de reelle forhandlinger og uden at vi kendte baggrunden.

Det er god borgerlig tilgang at vende hver en sten, inden man beslutter sig for en skattestigning. Desværre kunne der ikke gives et klart svar fra borgmesteren, hvad en skattestigning skal bruges til.

Venstre godkender ikke skattestigninger på mavefornemmelser.

Vi har en ambitiøs borgerlig tilgang og passer på borgernes penge. Derfor finder vi det overraskende og temmelig uforståeligt, at vores deltagelse i budgetforhandlingerne er uønsket, og vi blev vist døren, fordi vi ikke ville sige ja til skattestigning fra start. For Venstre er skattestigning det allersidste redskab - ikke første.

Hvis der viser sig behov for skattestigning, er vores udgangspunkt, at den skal øremærkes til en 'pulje' til målrettede investeringer på børne- og ældreområdet. Det skal være tydeligt, at pengene kommer direkte tilbage til borgerne.

For Venstre er det vigtigt, at ekstra skattekroner ikke går til at dække et sort hul eller klattes væk på almindeligt kommunalt forbrug.

Den samlede effekt af den nye udligningsreform og tilskud resulterede i en væsentlig mindre betaling for Hørsholm end forventet. På bundlinjen en mindre betaling i 2021 på -85 millioner kr., 2022 på -24 mio. kr. og 2023 på -54 mio. kr. Derfor mener vi bestemt ikke, at udligningsreformen i sig selv kunne begrunde en skattestigning.

Venstre var løsningsorienteret, med klar målsætning om bedre forhold på de borgernære områder. Venstre er de borgerlige stemmer i Hørsholm, som arbejder. Vi kæmpede for at undgå skattestigninger ved at søge effektiviseringer på administration, konsulenter, forkromede rapporter samt overforbrug på beskæftigelsesområdet.

Vi havde gerne set opbakning til en bred aftale. Venstre vil det brede samarbejde - men nej tak til krav til skattestigning up front.

Vi kan kun beklage, at der ikke var opbakning til vores deltagelse. De partier som ønsker det brede borgerlige samarbejde i vores kommunalbestyrelse, bør nøje overveje om skattestigninger er med til at dele og splitte det brede politiske samarbejde.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?