19. september 2021
S-kandidat Stine Pagh mener, at de små institutioner skal bevares i Hørsholm. Foto: Peter Smed
S-kandidat Stine Pagh mener, at de små institutioner skal bevares i Hørsholm. Foto: Peter Smed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej tak til børneopbevaring i Hørsholm Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej tak til børneopbevaring i Hørsholm Kommune

Af Stine Pagh, kandidat for Socialdemokratiet i Hørsholm, Solkrogen, Rungsted Kyst:

Opdateret 01. juli 2021 kl. 09:55
Debat Hørsholm - 29. juni 2021 kl. 05:56
arrow Læs også: DEBAT: Vi vil velfærd med omtanke

Vi kan ikke "anbefale, at der bygges for store institutioner til børn. Hermed mener vi institutioner over 100 børn". Så klar var meldingen fra psykolog og lektor Grethe Kragh-Müller til DR allerede i 2015.

Grethe Kragh-Müller er medforfatter til den første danske forskningsrapport om betydningen af daginstitutionens størrelse for børnenes trivsel, udvikling og læring.

Grethe Kragh-Müller har udtalt til DPU, der er et institut under Aarhus universitet, at: "Børn i store institutioner venter længere på voksenkontakt, de irettesættes oftere, og de er trættere, når de kommer hjem".

Hun går så langt som at sige, at det er "et kæmpe eksperiment, man har kastet børn og småbørnsfamilier ud i. Børnene er simpelthen for små til at kunne overskue så mange andre børn og voksne og til selv at kunne vælge blandt de mange muligheder for aktiviteter. I stedet står de i kø til de voksne".

Den forskning ser desværre ikke ud til at være nået til Hørsholm Kommune. Tilgangen til vores daginstitutioner i Hørsholm Kommune er fortsat, at stort er godt. Selv når man planlægger at bygge nye daginstitutioner i Hørsholm, tager man ikke hensyn til, at daginstitutioner ikke bør have mere end 100 børn.

Det økonomiske argument får heller ikke meget støtte fra Grete Kragh-Møller: "Ledere og politikere har argumenteret for de store institutioner med, at det vil give bedre ledelse, flere timer til børnene og et bredere fagligt miljø. Men vores undersøgelser viser, at det til en vis grad sker på bekostning af børnenes trivsel, læring og udvikling. Der er heller ikke noget der tyder på, at ledelsen i de små institutioner er mindre professionel end i de store".

Børnenes første leveår er de vigtigste. Derfor er det på tide, at vi sætter børnene først i Hørsholm. Vi vil ikke bare have børneopbevaring. Vi vil have trygge rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring i små nære miljøer. Derfor skal vi bevare de eksisterende små institutioner og sikre, at der maksimalt er 100 børn i alle vores daginstitutioner.

Hvis der er mere end 50 børn, skal det være med afdelinger, der er fysisk adskilt fra hinanden. De skal have deres egne pædagoger og deres egen legeplads, hvor lederne er til stede på de enkelte stuer sådan, som forskningen anbefaler.

arrow Den nye bydel 'Kronholm' flytter ikke holdninger
07. juli 2021 kl. 17:01 Opdateret: kl. 15:35
arrow Socialdemokratiet vil kæmpe for boliger og biodiversitet
09. juni 2021 kl. 05:26 Opdateret: kl. 13:41
arrow Halvrund dag for garvet politiker
07. maj 2021 kl. 04:51 Opdateret: kl. 11:03
Synes du, at kommunen er der for dig?