25. oktober 2021
I stedet for at tangen skal ligge og rådne i Rungsted burde det kunne afbrændes hos Norfors, mener Ib Lunde Rasmussen, kandidat for Socialkonservative.
I stedet for at tangen skal ligge og rådne i Rungsted burde det kunne afbrændes hos Norfors, mener Ib Lunde Rasmussen, kandidat for Socialkonservative.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os løse tangproblemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os løse tangproblemet

Af Ib Lunde Rasmussen, kandidat for Socialkonservative, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 26. september 2021 kl. 05:39
arrow Læs også: DEBAT: Cyklister mere afhængig af god asfalt end bilerne

Forleden bragte strømmen store mængder tang ind på stranden ved Rungsted. Det må stamme fra dumpninger af tang, der er klippet andre steder og som bliver dumpet midt i Øresund. Så kan det ligge og rådne i nogle måneder her hos os.

Men der er en løsning. Indtil nu har man ikke kunne opsamle tangen og brænde den i Nordforbrændings kedler, fordi der i så fald skulle betales afgift til staten for den varme, der hermed blev skabt. Og så var det uinteressant.

Men ønsket om grøn omstilling har sat gang i diverse spændende projekter for udnyttelse af overskudsvarme. En stor supermarkedskæde har fået lov til at sælge sin overskudsvarme fra køle- og fryseanlæg til fjernvarmebrug uden at skulle betale fjernvarmeafgift. Så det samme burde kunne gælde for afbrændingen af tang.

Man ville også kunne spare arbejdet med at dumpe tangen i havet først og direkte køre afklippet tang til et forbrændingsanlæg, hvor det efter at være tørret kunne blive brændt.

Da Nordforbrænding ligger i Hørsholm Kommune ville det være en opgave for dem at tage kontakt til skatteministeriet og insistere på at få en lignende skattefritagelse for afbrænding af tang, som ved udnyttelse af supermarkedernes kølevarme.

arrow DEBAT: Lad os genindføre mere valgfrihed til de ældre
26. september 2021 kl. 06:26 Opdateret: kl. 20:07
arrow DEBAT: Vi har brug for et kommunalt anlægsstop
25. september 2021 kl. 07:45 Opdateret: kl. 20:22
arrow DEBAT: Sådan - Hørsholm viser format
25. september 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 19:59
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?