4. august 2021
Ib Tune Olsen (SF) og Louise Zabel (SF) foreslår en arkitektur-politik vedtaget sammen med den nye kommuneplan. Arkivfoto
Ib Tune Olsen (SF) og Louise Zabel (SF) foreslår en arkitektur-politik vedtaget sammen med den nye kommuneplan. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os få en arkitektur-politik vedtaget sammen med den nye kommuneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os få en arkitektur-politik vedtaget sammen med den nye kommuneplan

Af Ib Tune Olsen (SF), Fuglemosevænge 8, Louise Zabel (SF), Bellisvej 8, Hørsholm, kandidat for SF:

Debat Hørsholm - 22. juni 2021 kl. 06:03

Forslaget til ny kommuneplan åbner blandt andet for højt byggeri på rådhusgrunden. Hørsholm trænger til et uvildigt Arkitektråd ligesom i Hillerød Kommune.

arrow Læs også: DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg

Kommunalbestyrelsens flertal (K-S-R) kan åbenbart ikke få nok højde og omfang på alle mulige byggerier for at skaffe boliger. Rådhus-grunden, hvor det tidligere rådhus lå, er igen i spil til et højt boligbyggeri, viser forslaget til ny kommuneplan.

Flertallet havde ellers i december 2020 vedtaget at stile mod højst 3 etager efter protester mod højde og omfang. Måske fokus er på endnu flere penge i et salg, som kan muliggøre op til fem etager. Men det vil flugte med højden i de lave boligblokke i Ådalsparken og bestemt ikke være en blød overgang til de tilgrænsende villakvarterer i et plan. Men det giver selvfølgelig mulighed for flere boliger.

Men hvad med udseendet på de nye bygninger? I det tidligere oplæg fra kommunen var der peget på muligt byggeri med meget små vinduer med henvisning til bygningsstilen i tilstødende Fuglemosevænge, og der var vist et foto af en helt ny lille tilbygning med særdeles små vinduer til en af villaerne, hvor kvarteret ellers er karakteriseret af meget store vinduespartier. Det hænger ikke sammen! Hørsholm fortjener smukke bygninger - ikke massive, kedelige og skrabede betonbygninger.

SF i Hørsholm foreslår, at vi i kommunen får vedtaget en arkitekturpolitik, der som værktøj for bygherrer og kommune bruges til at screene projekter og sætte fokus på kvalitet i arkitekturen helt fra den tidlige proces.

Kravene kunne være smukke detaljer; gode, bæredygtige materialer; og ikke mindst sammenhæng, luft og rekreative byrum mellem husene. Der skal nedsættes et uvildigt arkitekturråd bestående af eksterne arkitekter, der deltager i arbejdet og fremmer den arkitektoniske kvalitet. Begge dele har de med stor succes i Hillerød Kommune for netop at undgå de værste bygningsfadæser, der ofte kan opstå, når økonomien sættes forrest. Lad os være klogere end det.

arrow DEBAT: Lokalplaner skal fremover holdes, Jan Klit
18. juni 2021 kl. 14:04 Opdateret: kl. 13:55
arrow DEBAT: Vi fik tilbudt kaffe og kage og intet andet
17. juni 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 09:27
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?