1. december 2020
Man kan næppe pålægge folk at skrotte deres varmepumpe for at få fjernvarme - og selv et mindre antal varmepumper vil udhule det økonomiske grundlag for fjernvarmen, skriver Sten Melson i dette indlæg.
Man kan næppe pålægge folk at skrotte deres varmepumpe for at få fjernvarme - og selv et mindre antal varmepumper vil udhule det økonomiske grundlag for fjernvarmen, skriver Sten Melson i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad ikke fortidens vanskeligheder stå i vejen for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad ikke fortidens vanskeligheder stå i vejen for fremtiden

Af Sten Melson, Esbern Snares Vej 12, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 18. november 2020 kl. 15:08

Fritz Reuther og Anne Ehrenreich konstaterer i Ugebladet (9/11-2020), at fjernvarme er den dyreste af alle opvarmningsformer i Hørsholm Kommune. De ser gerne prisen bragt ned og vil gerne støtte mit forslag om fjernvarme i de nuværende naturgasområder, når dette er sket.

arrow Læs også: DEBAT: Hjertens tak, jeg føler mig i trygge hænder

Hvis vi laver fjernvarme i de nuværende naturgasområder, er det naturligt og forventeligt, at det sker i et nyetableret selskab, der ikke bliver påvirket af driften af de nuværende fjernvarmeområder.

Selv hvis man vælger at organisere det nye anlæg i regi af det nuværende selskab, er det muligt og forventeligt, at hele økonomien indkapsles i en selvstændig bogføringskreds, som skal hvile i sig selv. Det er ikke ønskværdigt og ikke fornuftigt at blande økonomien i et nyt fjernvarmeanlæg sammen med økonomien i de eksisterende, og det er let at undgå.

Vi kan ikke vente med at træffe beslutning om opvarmningsform i de nuværende naturgasområder. Hvis vi venter bare nogle få måneder, begynder lodsejerne - med statsstøtte - at udskifte deres naturgasfyr med individuelle varmepumper.

Da man næppe bagefter kan pålægge sådanne lodsejere at skrotte deres varmepumpe for at få fjernvarme, vil selv et mindre antal varmepumper udhule det økonomiske grundlag for fjernvarmen.

Fjernvarme bliver billigere, jo flere lodsejere der er med. En revision af varmeplanerne for naturgasområderne kan sikre, at alle er med. Det er en fordel for lodsejerne, kommunen, staten og klimaet.

Den nuværende fjernvarme i Hørsholm Kommune er dyr, men der er sket meget indenfor fjernvarme, siden de nuværende anlæg blev etableret. Med den erfaring, der er i kommunen omkring fjernvarme kan vi forvente, at man kan styre udenom faldgruberne og etablere et nyt anlæg, der lever op til det bedste, vi kan præstere i Danmark.

Med andre ord et anlæg, der er langt mere effektivt og dermed billigere end de nuværende anlæg i kommunen. Lad os glæde os over og udnytte, at vi har denne erfaring.

Der arbejdes givetvis på at forbedre de nuværende fjernvarmeanlæg og få varmepriserne ned. Det kan sagtens gøres, mens vi planlægger et nyt fjernvarmeanlæg i de nuværende naturgasområder. Men det kræver handling nu - ellers er chancen forpasset.

Lad ikke fortidens vanskeligheder stå i vejen for fremtidens bedste løsning.

arrow DEBAT: Tak til Venstre og protest mod forslag til lokalplan 176
18. november 2020 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:34
arrow Faldende smitte: Så mange besøgte det mobile testcenter
17. november 2020 kl. 17:09 Opdateret: kl. 16:56
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?