17. april 2021
Nye Borgerliges transportordfører Mette Thiesen vil fortsætte lægge pres på for at få Kystbanen styrket. Pressefoto
Nye Borgerliges transportordfører Mette Thiesen vil fortsætte lægge pres på for at få Kystbanen styrket. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kystbanen skal styrkes - ikke svækkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kystbanen skal styrkes - ikke svækkes

Af Mette Thiesen, Nye Borgerlige, medlem af Folketinget og transportordfører:

Debat Hørsholm - 26. februar 2021 kl. 05:44
arrow Læs også: Minister: Bedre end længe på kystbanen

Fire stationer på Kystbanen, Rungsted Kyst, Vedbæk, Skodsborg og Klampenborg står til at få skåret antallet af afgange fra tre til to i timen. Og samtidig står Kystbanen også til at miste den direkte forbindelse til Københavns Lufthavn.

Det er store forringelser, der stiller borgerne i området - pendlere, uddannelsessøgende og fritidsrejsende - væsentligt ringere.

Og det sker endda i en tid, hvor det vurderes, at der i 2035 vil være 20 procent flere rejser i hovedstadsområder, og trængslen på de nordsjællandske veje ventes samtidig at stige med hele 48 procent sammenlignet med 2015.

Kystbanen matcher generelt ikke de øvrige togstrækninger i hovedstadsområdet, og det bør der laves om på. Kystbanen er i dag en af de banestrækninger i Danmark med flest passagerer. Men punktligheden har gennem mange perioder være ringere end for det øvrige jernbanenet, og nu nedprioriteres den så yderligere.

Onsdag den 24. februar spurgte jeg i Folketingets spørgetid transportministeren, om han og regeringen ved de forestående infrastrukturforhandlinger vil se positivt på mulighederne for at skaffe finansiering til en analyse af, hvordan der kan gennemføres forbedringer på Kystbanen. Det afviste ministeren ikke, og det glæder mig.

For der er et stort behov for at analysere, hvordan der kan gennemføres forbedringer på Kystbanen. Det er ikke i orden, at Kystbanen og dens brugere bliver prioriteret lavere end resten af hovedstadsområdet.

Det er uholdbart og samfundsøkonomisk skadeligt, at så mange passagerer dagligt spilder tid i forsinkede tog og mistede forbindelser på sammensatte rejser.

Jeg fortsætter presset på ministeren og regeringen, så vi kan få styrket Kystbanen.

arrow Kystbanen bør matche andre strækninger i hovedstaden
17. februar 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:30
arrow Minister skal svare på krav om kystbaneanalyse
17. februar 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:38
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?