14. maj 2021
Fritz Reuther og Anne Ehrenreich undrer sig over det store hastværk med at købe jord til nyt fælleskommunalt renseanlæg.
Fritz Reuther og Anne Ehrenreich undrer sig over det store hastværk med at købe jord til nyt fælleskommunalt renseanlæg.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Konsekvenser ved fælles kommunalt rensningsanlæg skal belyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Konsekvenser ved fælles kommunalt rensningsanlæg skal belyses
Debat Hørsholm - 16. april 2021 kl. 21:00

Af Anne Ehrenreich og Fritz Reuther (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

arrow Læs også: Her skal nyt stort renseanlæg ligge

Kommunalbestyrelsen blev i februar 2020 orienteret om, at Hørsholm Kommune ville arbejde videre med en strukturanalyse om et fælles kommunalt rensningsanlæg på Agiltevej. Hørsholm Kommune var ifølge det oplyste bedst egnet til at være vært for et stort fælles rensningsanlæg for fire Kommuner. Det hed sig, man ville afklare potentialet for et sådant projekt.

Nu er vi blevet informeret om, at Novafos nu er i gang med at købe arealer på Agiltevej vest for motorvejen for at realisere projektet. Miljø- og Planlægningsudvalget vil få forelagt sagen på sit møde i maj, hvorefter kommunalbestyrelsen skal godkende det.

Det undrer os, at sagen har så stort hastværk, at man køber jord, inden kommunalbestyrelsen har drøftet konsekvenserne og uden borgerinvolvering.

Fra Venstres side støtter vi, at kommunen overvejer at flytte rensningsanlægget på Håndværkersvinget til en anden placering, da er godt for naboerne. Til gengæld fremgår det også, at anlægget på Håndværkersvinget vil forblive der og blive omdannet til store forsinkelsesbassiner, som fortsat kan medføre lugtgener for naboerne.

Fra Venstres side finder vi, at det er helt afgørende, at Hørsholm Kommune fremlægger dokumentation for, hvorfor det er Hørsholm Kommune, som er udset til at være vært for det store fælles rensningsanlæg samt hvilke fordele det giver borgerne i Hørsholm Kommune.

Vi har tidligere fremsat ønske om oplysninger om de store gravearbejder, som et sådant nyt rensningsanlæg vil medføre i Hørsholm Kommune, når vandledninger fra nabobyerne samt fra Hørsholm skal korrigeres, så vandet løber det rette sted hen.

Teknikere har oplyst, at det ikke er noget lille arbejde, og at det kan medføre opgravninger i Hørsholm i årevis. Når det lægges oven i vores trængselsproblemer, så er det svært at se potentialet i at samle rensningsanlægget netop i Hørsholm Kommune for borgerne i Hørsholm.

Disse potentielle omkostninger er også antydet af kommunens information om anlægget i 2020, hvor der bl.a. fremgik følgende: "Administrationen vurderer overordnet, at projektet kan medføre gevinster såvel økonomisk som for natur og miljøområdet. Der er dog en række omkostninger for Hørsholm Kommune, som skal reduceres mest muligt"

Fra Venstres side ser vi frem til, at sagen bliver ordentligt belyst, og at vi får en offentlig debat om det fælles kommunale renseanlæg, samt de fordele det vil give Hørsholm Kommune.

arrow Vandforsyninger opfordrer igen til at droppe sprøjtegift
01. april 2021 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:33
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?