13. juni 2021
Kommunen må påtage sig et ansvar for forholdene og i modsat fald et erstatningsansvar over for borgere, som kommer til skade, mener Venstres Anne Ehrenreich og Fritz Reuther.
Kommunen må påtage sig et ansvar for forholdene og i modsat fald et erstatningsansvar over for borgere, som kommer til skade, mener Venstres Anne Ehrenreich og Fritz Reuther.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunen skal føre tilsyn med kommunale veje, cykelstier og fortove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunen skal føre tilsyn med kommunale veje, cykelstier og fortove

Af Anne Ehrenreich og Fritz Reuther (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 11. maj 2021 kl. 14:30

Venstre beklager meget, at flere borgere for nyligt er kommet galt afsted på kommunens veje, fortove og cykelstier. Det rejser spørgsmålet, om der er sparet for meget på området og også om kommunens tilsyn på området har været god nok.

arrow Læs også: Ugler i mosen: Udskældte platforme er bygget ind i nabokommunen

Kommunen har som private grundejere et ansvar for at sikre sig, at huller i offentlige veje, fortove og cykelstier hurtigt udbedres. Og kommunen må påtage sig et ansvar for forholdene og i modsat fald et erstatningsansvar over for borgere, som kommer til skade.

Det er ikke nok, at kommunen forlader sig på borgernes "tip". Kommunen bør som supplement føre et proaktivt tilsyn med forholdene ligesom os private grundejere må gøre det.

Venstre vil gerne opfordre kommunen til at intensivere indsatsen for at forebygge flere ulykker, som har store konsekvenser for de berørte borgere.

Venstre vil under budgetforhandlingerne sikre sig, at der afsættes tilstrækkelige midler på området, som er væsentligt for borgernes velfærd og sikkerhed.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM