8. maj 2021
Der er hverken noget hemmeligt eller mastodontagtigt over udviklingen af Kokkedal Station, mener Jan Klit. Foto: Søren Hempel
Der er hverken noget hemmeligt eller mastodontagtigt over udviklingen af Kokkedal Station, mener Jan Klit. Foto: Søren Hempel
Foto: S.Hempel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kokkedal Station - det bør man vide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kokkedal Station - det bør man vide

Af Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget:

Debat Hørsholm - 04. maj 2021 kl. 15:00
arrow Læs også: DEBAT: Hånden på hjertet, Klit - det er biodiversitet i urtepotter

I debatten flagrer udsagn som: Hemmelighedskræmmeri, mastodontbyggeri, biodiversitet i urtepotter og flere andre fra samme skuffe.

Jeg synes der er et par ting, som det kan være rart at vide. De kommer her.

Der er bestemt ikke noget hemmeligt i projektet - tværtimod. Men der er nogle spilleregler, som vi skal overholde.

I den proces vi har valgt konkretiseres rammer, indhold og placering af projektet i et udbud ved arkitektkonkurrencens udskrivelse. På den måde sættes scenen, men det er arkitekter og bygherrer, som viser os mulighederne, fylder rammerne ud. Det giver - synes vi - de mest kreative og visionære løsningsforslag.

Alternativet havde været at udarbejde en rammelokalplan, men den vil kun beskrive de helt overordnede hovedtræk, og her ville det kun være hvad politikere og administrationen kunne forestille sig som løsninger, og så havde vi kun fået det vi konkret bad om.

Ved at bruge konkurrenceformen, er vi overbevist om, at vi har fået de bedste forslag frem. Og husk, at de rammer, vi har givet bygherrer og andre, i høj grad er baseret på den forudgående borgerinddragelse.

For eksempel holdt vi et meget velbesøgt digitalt borgermøder i foråret 2020, hvorfra vi hentede mange gode input. Og den åbne dialog vil fortsætte.

Så snart vi har indkredset og vurderet de tilbageværende forslag, vil vi præsentere det bedste forslag for offentligheden - forventeligt i slutningen af juni måned. Så er det også gennemregnet.

Vi sikrer, at vinderprojektet bliver så elastisk, at der stadig kan ændres i det, og derudover bliver der selvsagt borgerinddragelse, når den konkrete lokalplan for projektet fremlægges derefter. Så på alle måder vil der være borgerinddragelse også efter vinderprojektet er udpeget. Det sørger vi for.

Mastodontbyggeri? Kæmpe parkeringshus? Nej, og nej. Efter min opfattelse er der ikke tale om noget mastodontisk i sammenligning med andre centerbyggerier.

Og nej, der kommer ikke et stort p-hus.

I øvrigt tak for de indlæg med en opfordring til at tage "hånd i hanke" med tempo og rækkefølgen i byens udvikling. Det vil jeg komme tilbage til i et separat indlæg.

Jeg/vi glæder mig rigtig meget til at kunne præsentere det bedste forslag for borgerne.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?