18. september 2021
Ja, jeg er oprigtigt bekymret for klimaforandringerne, der kommer til at påvirke min og mine fremtidige børns fremtid markant, skriver kommunalbestyrelsesmedlem Marcus Guldager i et svar til Tabita Wulff. Foto Jesper Petersen
Ja, jeg er oprigtigt bekymret for klimaforandringerne, der kommer til at påvirke min og mine fremtidige børns fremtid markant, skriver kommunalbestyrelsesmedlem Marcus Guldager i et svar til Tabita Wulff. Foto Jesper Petersen
Foto: Jesper Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Jo, Tabita- Hørsholm har et klimaansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Jo, Tabita- Hørsholm har et klimaansvar

Af Marcus Guldager (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 06. september 2021 kl. 16:33

klima

arrow Læs også: DEBAT: Grøn valgkamp - tryk færre plakater

I sit indlæg: "Unge Marcus' lange, bange klimasang" skriver Tabita Wulff, at mit ønske om en bindende klimalov i Hørsholm blot er et udtryk for klimahysteri, og et udtryk for at jeg er bange.

Og ja, du har delvist ret Tabita - jeg er ikke bange for at sige, at jeg oprigtigt er bekymret for klimaforandringerne. Klimaforandringerne der kommer til at påvirke min og mine fremtidige børns fremtid markant.

Jeg er bange for de langsigtede konsekvenser, som klimakrisen kommer til at forsage. Også i Hørsholm mærker vi allerede konsekvenserne i dag i form af, at regningen til klimatilpasning bliver større og større år efter år. Den tid, hvor konsekvenserne af klimaforandringerne var en hypotetisk frygt for skræmmende fremtidsscenarier, er for længst passeret.

Klimaforandringerne er her allerede.

Tabita beskylder også mig og Socialdemokratiet for at ignorere fattigdom, børneområdet og ældreområdet. Jeg håber dog ikke, at der er nogle, der oprigtigt er i tvivl om, at velfærdsområdet er et af de vigtigste dagsordener for Socialdemokratiet. Det ene udelukker ikke det andet.

Derudover er klimapolitik i den grad også børnepolitik. Vi mærker konsekvenserne allerede i dag. Regningen bliver endnu større for vores børn.

Tabita Wulff hævder i sit indlæg, at det alligevel ikke gør nogen forskel, at vi i Hørsholm rykker på klimadagsordenen, fordi vi er for små. Dette synspunkt er jeg slet ikke enig i.

Det tragiske ved klimakrisen er, at hvis alle tænker på den måde, så har vi allerede tabt. Derfor skal vi i Hørsholm bidrage aktivt til mindske CO2-forbruget og løfte vores del af klimaansvaret.

Hvis en relativt rig kommune som Hørsholm ikke kan gøre det, hvem kan så?

arrow DEBAT: Konkrete initiativer som svar på Emilies grønne opråb
08. september 2021 kl. 06:48 Opdateret: kl. 07:35
arrow DEBAT: Svar på grønt opråb - vi har snuden i sporet
06. september 2021 kl. 06:43 Opdateret: kl. 07:33
arrow DEBAT: Unge Marcus' lange, bange klimasang
31. august 2021 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:26
Synes du, at kommunen er der for dig?