5. december 2020
Svend Erik Christiansen (S), mener, at det er en sandhed med modifikationer, at Venstres Fritz Reuther påstår, at det ikke kan undgås at udlede urenset spildevand i Øresund.
Svend Erik Christiansen (S), mener, at det er en sandhed med modifikationer, at Venstres Fritz Reuther påstår, at det ikke kan undgås at udlede urenset spildevand i Øresund.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ingen vej udenom separering af spildevand og regnvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ingen vej udenom separering af spildevand og regnvand

Af Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 23. oktober 2020 kl. 17:06
Debat Hørsholm - 23. oktober 2020 kl. 15:15

Fritz Reuther (V) skriver som reaktion på mit tidligere indlæg om, at der ingen vej er udenom at Hørsholm må separatkloakere hele kommunen over en årrække.

arrow Læs også: DEBAT: Løsning på ulækkert badevand i Øresund

Fritz henviser til et EU-direktiv, der siger, at man i et vist omfang må tåle, at der udledes urenset spildevand i Øresund. Her må vi konstatere, at vi i Socialdemokratiet er helt uenige.

Vi mener ikke, at der overhovedet skal udledes urenset spildevand i Øresund, selv om det kun sker i forbindelse med store regnskyl, uanset hvad EU måtte mene.

I den sammenhæng må vi også pege på, at de øvrige kystkommuner langs Øresund i lighed med Hørsholm også udleder urenset spildevand - det gør jo ikke situationen bedre.

Fritz skriver, at "alle vandeksperter" er enige om, at det ikke kan undgås, at der udledes urenset spildevand ved store regnskyl. Det er nok en sandhed med modifikationer.

I separatkloakerede områder løber regnvand og spildevand nemlig i hver deres kloaksystemer. Regnskyl påvirker ikke spildevandssystemerne, så i separatkloakerede områder udledes der ikke urenset spildevand til Øresund.

Så alt i alt. På langt sigt er der ingen vej udenom separering af spildevand og regnvand. Det kan betyde omkostninger for de enkelte grundejere.

Det er derfor jeg foreslår, at vi prøver at påvirke vores moderpartier Socialdemokratiet og Venstre i folketinget, så de kan få muliggjort, at alle grundejere kan få belånt en sådan omlægning af kloakkerne på egen grund på en rimelig og billig måde.

arrow DEBAT: Bevar frivillig tagvandsseparation
21. september 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 13:10
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?