9. maj 2021
Alsvej fremstår som en af de bedste kørebaner i byen - og derfor undrer Mikkel Nielsen sig over, at kommunen nu brænder penge af på en ny belægning, når mange andre veje trænger mere. Foto: Mikkel Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Alsvej fremstår som en af de bedste kørebaner i byen - og derfor undrer Mikkel Nielsen sig over, at kommunen nu brænder penge af på en ny belægning, når mange andre veje trænger mere. Foto: Mikkel Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvorfor skal Alsvej have ny belægning, når andre veje trænger mere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvorfor skal Alsvej have ny belægning, når andre veje trænger mere?

Af Mikkel Nielsen, Slettevang 11, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 29. april 2021 kl. 06:04
arrow Læs også: Marians mareridt: Forslået og hjælpeløs efter gåtur

Hørsholm Kommunes forvaltning har meddelt, at en strækning på ca. 850 meter af Alsvej får ny asfaltbelægning i disse dage.

Man kan læse selve tidsplanen på horsholm.dk, men man leder forgæves efter de væsentlige oplysninger: HVORFOR skal Alsvej have ny belægning?

HVILKEN analyse har ført til denne beslutning? HVOR er den overordnede vedligeholdsplan for byens veje? HVAD koster opgaven? HVEM træffer disse beslutninger?

Fotos fra medio april 2021 viser, at lige netop denne strækning af Alsvej fremstår som en af de bedste kørebaner i byen, og den ser ud til at kunne holde i årevis.

Mange andre - og lige så trafikerede - veje i kommunen er derimod i alvorligt forfald, for ikke at nævne de generelt utålelige cykelstier.

Pengene kunne også fint bruges på ældre- eller børneområdet. Det virker derfor vilkårligt, at vi nu bruger en stor del af årets ligeledes vilkårlige skattestigning på dette spild.

Denne vilkårlighed ser ud til at være systematisk: Vi har for nyligt set vore skattekroner hældt i ineffektive 'hyggebump' på den lavt-trafikerede landzone-strækning af Folehavevej og en lige så ineffektiv 70-cm (?) udvidelse af ca. 200 meter af Folehavevej mellem jernbanen og Helleholm, som med en vejstribe pludselig fik status af (farlig) cykelsti.

Som en sørgelig bonus blev der her opsat en helle, der indsnævrer kørebanen og derfor tvinger bilister faretruende langt mod højre lige præcis der, hvor cyklister forventes at foretage et skarpt højresving ud på den nye cykelsti-stribe.

Derfor: HVORFOR sørger kommunalbestyrelsens flertal ikke for, at forvaltningen også fortæller om rationalerne, ikke kun om aktiviteterne.

HVORFOR forklarer I ikke vælgerne, hvordan I bruger vore skattekroner, så det ikke opleves så vilkårligt og hovedløst. HVORDAN kan vi gøre det bedre?

En anden strækning af Alsvej, der er også har en god belægning. Foto: Mikkel Nielsen

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?