28. februar 2021
Udviklingen af Kokkedal Stationsområde har udløst stor debat.
Udviklingen af Kokkedal Stationsområde har udløst stor debat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvordan kan Hørsholm Kommune love 'tryghed' på Kokkedal Station?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvordan kan Hørsholm Kommune love 'tryghed' på Kokkedal Station?

Af Anne-Lise Marcussen, Jellerød Have 75, Kokkedal:

Debat Hørsholm - 24. december 2020 kl. 05:19
arrow Læs også: DEBAT: Bekymring for udviklingen ved Kokkedal station

Hørsholm kommune har et problem: Man mangler parkeringspladser til pendlerne på Kokkedal Station, og man kommer til at mangle plejehjemspladser.

For at løse disse problemer uden udgifter for kommunen vil man bebygge området omkring Kokkedal Stationen med et parkeringshus, et friplejehjem, kollegiebyggeri og et dagligvaremarked. Men også en massiv, tæt bebyggelse af boliger i 2-4 etagers højde. Dermed har man skaffet sig de p-pladser, man mangler og et friplejehjem bl.a. ved salg af byggegrunde.

For at sælge projektet til borgerne i kommunen og i området argumenterer man bl.a. med, at alt dette byggeri vil skabe tryghed. Den konservative udvalgsformand Jan Klit har udtalt: (Kommunalbestyrelsens Udbuds- og Konkurrenceprogram 26.10.20). "Området har været præget af forskellige ting. Nu har vi mulighed for at komme det til livs. P-huset skal bidrage til trygheden i området".

Men ifølge statistikker fra Nordsjællands politi, (Se Ugebladet 29.7.20) så er kriminaliteten på Rungsted Station højere end på Kokkedal Station. I 2020 var der indtil juni anmeldt ni hændelser på Kokkedal og 36 hændelser på Rungsted Station. Så Rungsted er ifølge politiet meget farligere end Kokkedal.

Jan Klit har kommenteret statistikken således: Det ændrer bare ikke på, at folk ikke oplever at have problemer på Rungsted station, mens Kokkedal Station i årevis har haft et dårligt ry".

Sådan oplever vi der bor her ved Kokkedal Station det bare ikke. Til gengæld er det frustrerende, at Hørsholm Kommune pga. fordomme forskelsbehandler borgerne i deres kommunes nordlige og sydlige del.

Fritz Reuther (K) sætter spørgsmålstegn ved, om et parkeringshus skaber tryghed. Han fortæller, at han aldrig har haft så mange skader på sin bil som efter at han er begyndt at benytte parkeringskælderen under Trommen. Og Jan Klit følger op." Vi skal ikke have en betonklods, men et p-hus, som kan bidrage til trygheden. Ellers må vi hælde projektet ned ad brættet. Det vil være torskedumt at ende med et p-hus, der skaber mere utryghed". (Ugebladet 29.9.20)

Skulle Hørsholm Kommune måske prøve at bevise, at de kan skabe et problemfrit parkeringshus/kælder under Trommen, inden de starter eksperimentet i Kokkedal.

arrow Ændret plan for Kokkedal stationsområde er klar til udbud
29. oktober 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 11:26
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?