18. april 2021
Konservatives folketingsmedlem Egil Hulgaard forstår ikke, at Sportsefterskolen Sjælsølund i Hørsholm ikke kan få lov at få eleverne tilbage - modsat efterskoler andre steder i Danmark. Pressefoto
Konservatives folketingsmedlem Egil Hulgaard forstår ikke, at Sportsefterskolen Sjælsølund i Hørsholm ikke kan få lov at få eleverne tilbage - modsat efterskoler andre steder i Danmark. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvor meget tæller børnenes trivsel?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvor meget tæller børnenes trivsel?

Af Egil Hulgaard, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti:

Opdateret 26. februar 2021 kl. 14:52
Debat Hørsholm - 26. februar 2021 kl. 14:10
arrow Læs også: Historisk kornlade skal være nyt museum

Jeg begriber ikke, hvorfor børnenes trivsel ikke tæller mere.

Endelig landede en aftale om en genåbning. Det er fantastisk, det synes jeg virkelig. Men hvorfor ikke åbne mere? Vi har rigtig lave smittetal, flere og flere ældre og sårbare bliver vaccineret, og desuden går vi varmere tider i møde, som vi sidste år så, havde en stor indflydelse på smitten.

Hos Det Konservative Folkeparti forstår vi ikke regeringens overforsigtighed. Der er en meget reel risiko for, at det skader mere, end det gavner.

Vi vil åbne mere, fordi vi kan - også sundhedsfagligt forsvarligt. Vi skal sikre, at presset på hospitalerne ikke bliver for stort. Det har det heldigvis ikke været på noget tidspunkt under corona-krisen og i takt med, at de udsatte borger bliver vaccineret, falder risikoen for, at det bliver det - altså for stort. Derfor bør vi åbne mere med åbne øjne og med opmærksomhed på smitteudviklingen.

De unge har allerede tabt et dyrebart år isolerede derhjemme.

Alligevel vil regeringen forskelsbehandle efterskolerne uden at give en forklaring. Et eksempel er her i Hørsholm, hvor Sjælsølund Efterskole ligger. De har været lukket i flere måneder, og eleverne har været sendt hjem til hele Danmark. Der kan de så blive siddende på ubestemt tid, mens de kan se andre efterskoleelever vende tilbage til efterskolelivet, vennerne og alt det sjove.

Hvorfor? Er det virkelig mere risikabelt for dem og for samfundet, hvis de får lov at gå på efterskole under forsvarlige forhold.

Ja, jeg ved det faktisk ikke, for vi har ikke fået en god forklaring. Men det virker underligt, at efterskoler i for eksempel Nord- og Vestjylland gerne må åbne, men efterskoler som Sjælsølund her i Nordsjælland må ikke. Altså helt ærligt, elever på efterskolerne kommer jo fra hele landet?

I stedet foreslår vi, at man lader eleverne komme tilbage med en negativ test, isolation og teste igen efter fire dage, hvorefter man bliver indlemmet i fællesskabet. Derefter skal efterskolerne holdes som mindre bobler, det har vi faktisk tillid til, at både de unge og skolerne godt kan håndtere.

Det er simpelthen ikke retfærdigt, at de unge igen skal lide under regeringens overforsigtighed.

arrow Coronanedlukning: Annette ser sine børn digitalt
25. februar 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:13
arrow Efterlysning: Tyv har stjålet børns spillertøj
25. februar 2021 kl. 05:05 Opdateret: kl. 10:10
arrow Mor og datter blev dagens helte: Derfor delte de gratis pandekager ud
24. februar 2021 kl. 18:01 Opdateret: kl. 18:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?