16. september 2021
Hvordan kan man tillade sig at lave et så voldsomt indgreb i borgernes livskvalitet og økonomi på basis af en mavefornemmelse? spørger tre af Rungsted-Aktivisterne i dette indlæg. Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Hvordan kan man tillade sig at lave et så voldsomt indgreb i borgernes livskvalitet og økonomi på basis af en mavefornemmelse? spørger tre af Rungsted-Aktivisterne i dette indlæg. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvilken (magt)arrogance, Jan Klit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvilken (magt)arrogance, Jan Klit

Af Peter Willemoes Herskind, Enghave, Lars Falbe-Hansen, Hulsøvang, og Sille Krüger, Bolbrovænge, Rungsted-Aktivister:

Debat Hørsholm - 27. oktober 2020 kl. 16:12
arrow Læs også: DEBAT: Jeg taler altid sandt...

DEBAT Formand for Miljø- og planlægningsudvalget Jan Klit mener ikke, at lokalplanen vil forandre Rungsted. Han tror, at det vil være næsten umuligt at danne nye grunde via arealoverførsler og at man i fremtiden vil kunne "lave meget mindre".

Jan Klit 'tror'! Hvilken (magt)arrogance.

Hvordan kan man tillade sig at lave et så voldsomt indgreb i borgernes livskvalitet og økonomi på basis af en mavefornemmelse?

Når Jan Klit ikke har orket at gøre sit hjemmearbejde, må vi jo gøre det for ham.

Der er 114 grunde mellem 1182 og 1575 m², og 51 over 1575 m². Se kortet.

Når mindstegrundstørrelsen nedsættes til 1000 m², er det indlysende, at mulighederne for arealoverførsler til selvstændige nye matrikler og i særdeleshed til dobbelthusgrunde over 1550 m² forøges dramatisk for kvarteret.

Når Jan Klit ikke har orket at gøre sit hjemmearbejde, må vi jo gøre det for ham. Der er 114 grunde mellem 1182 og 1575 m², og 51 over 1575 m², skriver Rungsted-Aktivisterne og fremviser dette kort.

Særligt dobbelthuse vil være en lækkerbisken for developere, som vil udnytte bebyggelsesprocenten maksimalt og udnytte stordriftsfordelen ved opførelsen af et dobbelthus.

Jan Klit mener tilsyneladende, at dobbelthuse ikke vil forandre kvarteret. Men 1550 m² skal deles i to matrikler á 775 m². Et dobbelthus bliver ved en bebyggelsesprocent på 27 og en 1550 m² grund på 419 m² + de 2 x 50 gratis m².

Resultat: En pæn klods og dobbelt op på dobbelte carporte, udhuse, befæstede arealer til indkørsler, terrasser, renovationsbeholdere mv. Som "bonus" ryddes grunden for eksisterende beplantning.

Med en markant slækkelse i regelsættet er resultatet tilmed en stærk accelereret udvikling, og området vil derfor præges af byggeri og tung trafik i mange år fremover.

Hvis udvalgsformanden - og borgmesteren - rent faktisk ønsker at sikre områdets værdi, som det så sympatisk hedder i formålet, så kan en ny lokalplan passende øge beskyttelsen af området, ikke opmuntre til en ødelæggelse.

Det er udvikling af de kommunale værdier. Lokalplan 176 er afvikling, til stor skade for beboerne i området og kommunen generelt.

arrow DEBAT: Byplaner med mere redelighed om øget bebyggelsesprocent
09. november 2020 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:30
arrow DEBAT: Udvalgsformanden vildleder om lokalplan og fortætning
04. november 2020 kl. 06:30 Opdateret: kl. 13:14
arrow DEBAT: Nye udstykningsmuligheder betyder højere ejendomsskatter
03. november 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 07:34
Synes du, at kommunen er der for dig?