20. januar 2021
DF's Glen Madsen er bekymret for, at hver femte lærer i Hørsholm forlader deres job. Her er det fra åbningen af Lundevejsskolen i Hørsholm, og de personer, der er afbilledet, har ingen relation til indlægget.
DF's Glen Madsen er bekymret for, at hver femte lærer i Hørsholm forlader deres job. Her er det fra åbningen af Lundevejsskolen i Hørsholm, og de personer, der er afbilledet, har ingen relation til indlægget.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hver femte lærer stopper hvert år - det går ud over børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hver femte lærer stopper hvert år - det går ud over børnene

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 30. oktober 2020 kl. 13:14
Debat Hørsholm - 30. oktober 2020 kl. 07:08

Hvordan ville du have det på dit barns vegne, hvis dets dansk- og klasselærer i folkeskolen f.eks. var skiftet tre gange på fire år? Eller eksempelvis fem gange på otte år?

arrow Læs også: 500 Hørsholm-elever på æblerov med Micky og Gorm

Mon ikke du ville være bekymret for, om det ville gå ud over dit barns faglige niveau, trivsel og harmonien i klassen generelt? Det ville jeg i hvert fald.

Og jeg ved fra samtaler med en del andre forældre i kommunen, at de i nogen tid har haft det sådan og været bekymret.

Det er nemlig desværre sådan, at tæt på hver femte folkeskolelærer i Hørsholm i løbet af de sidste fem år er stoppet på den skole, de var på. Kun lidt over fem procent af de, der stoppede, gjorde det for at gå på pension.

Det er en alt for stor udskiftning. Og det går ud over vores børn!

Allerede nu ser vi, at flere og flere forældre vælger at flytte deres børn til privatskoler. Og selvom de fleste børn i Hørsholm har gode forudsætninger, fordi de kommer fra ressourcestærke familier, så vil en fortsat lærerafgang i den størrelsesorden formentlig resultere i mindre trivsel, dårligere sociale relationer og lavere karakterer.

I Børne- og skoleudvalget har der i nogen tid været fokus på en vision for 0-18 års området. Visioner og intentioner kan såmænd være fine nok - om end jeg synes prisen på 150.000 kr. er ublu, og jeg nok også langt mere er til konkret handling fremfor en masse flotte formuleringer. Så fred være med det.

Jeg kan bare ikke lade være med at undre mig over, at der intet sted, hverken i visionsprocessen eller i vedtagelsen af visionen, er nævnt et eneste ord om den igangværende lærerflugt fra kommunens folkeskoler.

For mig at se er et opgør med den store udskiftning på lærerværelserne essentiel for kvaliteten i vores folkeskoler og dermed afgørende for vores børns mulighed for trivsel og læring.

Derfor må vi meget hurtigt finde ud af, hvad den præcise årsag til de mange læreropsigelser er og gøre noget ved det.

Uden konkret handling er visionen på 0-18 års området og 'børnelivs-fortællingen' i Hørsholmstrategien bare til flotte ord.

arrow Magnus har regnet den ud: Vinder OL-bronze i matematik
21. oktober 2020 kl. 17:15 Opdateret: kl. 14:38
arrow Det kan du ikke gætte om dette foto: Elever lykønsker deres skole
21. oktober 2020 kl. 15:02 Opdateret: kl. 14:23
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?