18. maj 2021
SF-kandidater Ib Tune Olsen og Louise Zabel.
SF-kandidater Ib Tune Olsen og Louise Zabel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad er den skjulte dagsorden med de to friplejehjem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad er den skjulte dagsorden med de to friplejehjem?

Af Louise Zabel, Bellisvej 8, og Ib Tune Olsen, Fuglemosevænge 8, Hørsholm, kandidater for SF:

Debat Hørsholm - 02. maj 2021 kl. 05:51

Hvis der skal bygges flere plejehjem i Hørsholm, så bør det efter SFs mening være kommunale plejehjem og ikke private. Det har vi vist understreget.

arrow Læs også: DEBAT: Valgfrihed til borgerne - det er der intet fordækt i

Men det vigtigste er naturligvis at undgå at få plejehjemspladser, der reelt ikke er behov for. Det vil nemlig belaste kommunens økonomi alvorligt, og det er det sidste, vi har brug for, når der stadig mangler midler til både børn og ældrepleje.

Kommunens administration advarede allerede med afsæt i en tidligere behovsanalyse mod etablering af to nye plejehjem. En helt ny analyse viser nu, at behovet vil blive meget mindre end hidtil antaget, nemlig et behov på mellem 13 og 33 nye pladser i 2030, så med to nye plejehjem med 130 pladser, tegner der sig en overkapacitet på mellem 97 og 117 pladser.

Socialdemokratiet og Radikale Venstre mener, at man skal tage prognosernes advarsler alvorligt. Det er SF enig i.

Tilsyneladende er de øvrige partier i kommunalbestyrelsen fortryllet af tanken om to nye plejehjem. Er der en skjult dagsorden bagved om nedlæggelse af pladser på eksisterende plejehjem eller neddrosling af hjælpen til at blive passet i eget hjem, så en plejehjemsplads virker mere tiltrækkende?

Ellers virker det økonomisk uansvarligt. Måske det blot er et flot (men i vores øjne økonomisk uansvarligt) signal op til det forestående kommunalvalg. Der er jo ikke brug for de mange pladser, og det er kommunen, der kommer til at hæfte for dem.

arrow DEBAT: Lad nu de ældre få det friplejehjem Ved Klædebo
29. april 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 14:31
arrow DEBAT: Friplejehjem med indbyggede risici
27. april 2021 kl. 09:16 Opdateret: kl. 09:03
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?