25. oktober 2021
KV21Debat_PLain
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm skal være pædagogisk frikommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm skal være pædagogisk frikommune

Af Stig Grenov (KD), kandidat, Erantisvej 2, Hørsholm:

Opdateret 20. oktober 2021 kl. 16:33
Debat Hørsholm - 11. oktober 2021 kl. 07:30

Hørsholm Kommune skal kæmpe for at blive en del af de forsøgsordninger, der kan frisætte skolen. Vi skal have gjort muligheden for tolærerordninger permanent og afskaffe de lange skoledage, hvor det er muligt.

Eleverne skal selv vælge om de vil gå til musik, sport eller spejder eller bare finde ro i hjemmet efter skoletid. Det styrker både det civile foreningsliv og de unges personlige ansvarsfølelse. At tage ansvar for fællesskabet kræver frivillighed, hvilket ikke er muligt efter en lang trættende skoledag.

KD mener dertil, at lærere og pædagoger skal fritages for administrative byrder uden indhold og i stedet koncentrerer sig om det de er gode til - undervisning. Elevhandleplaner skal kun produceres, hvor det giver pædagogisk mening for lærerne. Det er spildtid at skrive om hver enkelt elev i hvert eneste fag flere gange om året.

God skolegang er betinget af, at underviseren brænder for sit fag, ikke papirnusseri. Afskaf derudover krav om brug af læringsplatforme så som 'Min uddannelse'.

Og lad så inklusionen af elever med særlige behov være styret af det faglige skøn frem for rigide påbud om at 93 procent skal gå i en normalklasse. Mød det enkelte barn i stedet for at presse det ind i en situation som eleven ikke magter.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?