1. december 2020
Klaus Ebbesen mener, at Hørsholm Kommune skal gøre som flere andre kommuner og få sig en borgerrådgiver, en slag ombudsmand. Arkivfoto
Klaus Ebbesen mener, at Hørsholm Kommune skal gøre som flere andre kommuner og få sig en borgerrådgiver, en slag ombudsmand. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm skal have borgerrådgiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm skal have borgerrådgiver

Af Klaus Ebbesen (S), fhv. MF, Slotsdalen 99, Hørsholm:

Opdateret 16. november 2020 kl. 09:52
Debat Hørsholm - 16. november 2020 kl. 09:49

Jeg vil foreslå, at vi i Hørsholm opretter en stilling som borgerrådgiver.

En borgerrådgiver er en neutral person, som er uafhængig af den kommunale forvaltning. Borgerrådgiveren tager sig generelt sagt af sager, som er gået i hårdknude mellem borgeren og den kommunale forvaltning. En slags "Hørsholm Kommunes ombudsmand".

Borgerrådgiveren skal også kunne tilbyde sig som mægler mellem borger og forvaltning.

Mange kommuner har en borgerrådgiver. Det skal Hørsholm kommune også have.

Borgerrådgiveren skal hjælpe borgere, som er utilfredse med Hørsholm Kommunes behandling af en sag eller af vedkommende selv. Han skal også rådgive og vejlede borgerne i forhold til klagemuligheder og regler for sagsbehandling inden for de områder, som Hørsholm kommune er ansvarlig for. Borgeren skal informeres som sine rettigheder og pligter.

Til borgerrådgiveren skal man kunne klage over kommunens sagsbehandling, personales adfærd og udførelse af praktiske opgaver, f.eks. undervisning, dagpasning, hjemmehjælp og renovation. Her skal man også kunne få hjælp, hvis man har svært ved at forstå en afgørelse fra kommunen.

Borgerrådgiveren skal være tilgængelig for både mundtlige og skriftlige henvendelser.

Det vil også være en god idé, at borgerrådgiveren kan komme med forslag til, hvordan kommunens sagsbehandling og betjening kan forbedres. Borgerrådgiveren kan også bistå med tilsyns- og kontrolfunktioner af borgmester, udvalg og forvaltning.

Ordningen med en borgerrådgiver er meget lidt ressourcekrævende. Til gengæld kan den i mange tilfælde spare kommunen for udgifterne til en langvarig sagsbehandling.

Kommunen er den offentlige instans, som borgerne har mest kontakt til. Derfor er det vigtigt, at der er et godt samarbejde, og at borgerne bliver hørt. Både for by og borger er det derfor en god ordning med en borgerrådgiver.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?