20. oktober 2020
Verner Knudsen, medlem af Hørsholm Seniorråd.
Verner Knudsen, medlem af Hørsholm Seniorråd.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm mangler et nyt plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm mangler et nyt plejehjem

Af Verner Knudsen medlem af Hørsholm Seniorråd:

Debat Hørsholm - 15. september 2020 kl. 08:45

Lige nu er der 46 visiterede borgere på venteliste til en plejehjemsplads. Seniorrådet synes ikke, at det er i orden.

arrow Læs også: DEBAT: Frit valg er en hjertesag

Hørsholm Seniorråd har de sidste tre år arbejdet på at få et nyt plejehjem, og der er stadigvæk ikke truffet en beslutning - der kan tidligst være et nyt plejehjem færdigt i slutningen af 2023.

Vi er enige med politikerne om, at det skal være et friplejehjem. Det bliver ikke dyrere for beboerne end et tilsvarende kommunalt plejehjem, og det bliver heller ikke dyrere for kommunen, da man ikke skal betale for tomme pladser.

Demografien af 80+ årige efter Danmarks Statistik vil vokse fra i dag 2025 borgere til 2998 borgere i 2030. Det vil betyde, at Hørsholm skal have tilført yderligere ca.175 plejehjemspladser i perioden til 2030. Hørsholm Kommune har en "plejeboliganalyse" fra 2018, som anfører 20 pladser i 2021 og 58-87 pladser i 2030 og konkluderer, at der kun vil være behov for ét nyt plejehjem.

Allerede nu er kommunens tal langt fra virkeligheden.

46 på venteliste i dag til en plejehjemsplads, men der er ingen pladser. Så i dag kunne vi belægge et nyt plejehjem med 75 procent .

I 2021 er behovet ca. 90 nye pladser, men kommunen angiver kun 20. I 2030 er behovet ca. 175 nye pladser, men kommunen angiver 58-87.

Kommunen har i sine tal indlagt forudsætninger, som allerede i dag viser sig langt fra realiteterne. Men alligevel sendes et notat 27.8.2020 til Social-og Seniorudvalget (SSU) fra direktør Jan Dehn, hvor disse tal er angivet.

Kan politikerne træffe de rigtige beslutninger på forkerte tal?

For en ordens skyld: Seniorrådet arbejder for to nye plejehjem i Hørsholm - ét hurtigst muligt og det næste umiddelbart efter. Det er en katastrofe med 46 på venteliste. Seniorrådet vil gerne gå i en debat om både tal og forudsætninger.

Der er lige kommet et forslag til MPU-mødet på torsdag 17.9.2020, hvor man vil ændre projektet om et friplejehjem Ved Klædebo til en maksimal byggeprocent på 50 med begrundelsen grønne områder.

Hvis det vedtages, hænger dette friplejehjem i en tynd tråd. Et nyt plejehjem ved Kokkedal Station med en byggeprocent på 80 vil tidligst kunne være færdigt i 2024.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?