2. august 2021
Annette Wiencken, konservativt kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, mener, at Hørsholm må udvikles for at bevares. Pressefoto
Annette Wiencken, konservativt kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, mener, at Hørsholm må udvikles for at bevares. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm har brug for byudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm har brug for byudvikling

Af Annette Wiencken (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 12. juli 2021 kl. 10:51
Debat Hørsholm - 12. juli 2021 kl. 10:34
arrow Læs også: DEBAT: Vi skal udvikle Hørsholm med respekt for det grønne

PH-park, Hannebjerg, Kokkedal station. Byudviklingsprojekter som både den siddende og tidligere kommunalbestyrelser har lagt mange timer i sammen med byens borgere og omkringboende.

Vi ønsker den kritiske og konstruktive dialog - partierne imellem og med byens borgere og brugere.

Hvorfor beslutter en kommunalbestyrelse at starte et byudviklingsprojekt?

I årtier har det været vigtigst for Hørsholm at tiltrække mange børnefamilier, for demografien er skæv. Det er alle i Kommunalbestyrelsen enige om.

Lad os se på baggrunden for de tre udviklingsprojekter:

PH-Park
For PH-Park var det en klar strategi, at parken skal afhjælpe de mange ulykkelige sager med oversvømmelser i folks huse under ekstrem-regn. Desuden indeholder projektet mindre boliger, som gerne må frigøre villaer til børnefamilier, eller tiltrække nye familier til Hørsholm.

Der har været meget dialog med omkringboende, for store projekter som PH-Park påvirker naboerne. Det er naturligt, at der opstår kritik, og så er vi valgt til at træffe den bedst mulige beslutning. Det er vores ansvar.

Hannebjerg
Plejehjemmet Hannebjerg blev lukket i 2012 og ingen by har glæde af tomme bygninger. Også her var der grundig dialog med de omkringboende medens bygningerne var flygtningeboliger og samtidig i udbud.

Vi afventer nu en endelig afgørelse på en ankesag før vi forhåbentlig ser kønne rækkehuse vokse frem i det kuperede terræn.

Kokkedal Station
Stationen ligger nær grønne områder, ofte en kvalitet, men pendlere oplever ofte utryghed. Da Hørsholm samtidig mangler plejehjemspladser, besluttede vi at skabe mere liv omkring stationen. Også forud for udbuddet har der været ekstraordinær tæt dialog med omkringboende i og uden for Hørsholm, og udbudsmaterialet blev udarbejdet på baggrund heraf.

Vi får nu både plejehjemspladser, kollegieboliger, flere parkeringspladser, og de snørklede parkeringsområder bag hække erstattes med boliger og spændende infrastruktur. Liv og lys i vinduerne.

Jeg ser frem til, at alle projekter realiseres, men det ærgrer mig, at vi ikke gør det i enighed i kommunalbestyrelsen, og når det insinueres i Ugebladet, at der er 'hunde begravet'.

Byudviklingsprojekter er komplicerede, ikke mindst fordi vi prioriterer den kritiske og konstruktive dialog. Den har vi haft i de nævnte byudviklingsprojekter, og den har gjort alle projekterne bedre.

Hørsholm må udvikles for at bevares. Lad os tage ansvaret i tillid til, at vi alle sammen ønsker det bedste for Hørsholm.

arrow Nu skal den berygtede station have øjne
07. juli 2021 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:57
arrow Netop offentliggjort: Her er fremtidens stationsområde
01. juli 2021 kl. 16:14 Opdateret: kl. 14:03
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?