18. september 2021
Venstre-kandidaterne Ann Lindhardt og Lars-Frederik Thalbitzer mener, at det er pinligt, at en borgerlig kommune som Hørsholm ligger så dårligt på erhvervsvenlighed. Pressefoto
Venstre-kandidaterne Ann Lindhardt og Lars-Frederik Thalbitzer mener, at det er pinligt, at en borgerlig kommune som Hørsholm ligger så dårligt på erhvervsvenlighed. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm er landets dårligste kommune til sagsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm er landets dårligste kommune til sagsbehandling
Debat Hørsholm - 09. september 2021 kl. 15:51

Af Ann Lindhardt (V), borgmesterkandidat og Lars Frederik Thalbitzer (V), kandidat til kommunalvalget:

arrow Læs også: Erhvervs(u)venlighed: Hørsholm hænger fast i bunden

Hørsholm er en af landets dårligste kommuner målt på erhvervsvenlighed. Det fremgår af den årlige undersøgelse fra Dansk Industri, hvor Hørsholm Kommune ligger i bunden og bliver nummer 84 ud af 93 kommuner, der er målt på.

Målingen går på en lang række parametre. For eksempel kommunal sagsbehandling, hvor Hørsholm Kommune bliver nummer 93 ud af 93 kommuner. Landets dårligste.

For eksempel viser statistik, at der er 63 kommuner, der er hurtigere til at sagsbehandle byggesager end Hørsholm. Kommunen er endda helt i bund (nr. 93), når det gælder om at få afsluttet sygedagpengeforløb.

Man har spurgt 44 virksomheder, om de mener, der er en kompetent og effektiv sagsbehandling af byggesager og sygedagpengesager, og de giver også bundkarakterer.

Det er pinligt, at en borgerlig kommune har så dårlige resultater, for med så dårlige erhvervsvilkår bidrager kommunen ikke godt nok til hverken lokal vækst eller samfundets vækst, som skal sikre kernevelfærd.

Hvis man ser på top-tip på listen over erhvervsvenlighed, er ni af kommunerne Venstre-ledede kommuner.

Venstre har en ambition om, at Danmarks skal være det bedste land at starte og drive virksomhed i og det skal også understøttes lokalt.

I alt for mange år har Hørsholm haft en fejlslået erhvervspolitik, der kun har ført os langt ned på ranglisten. Derfor vil Venstre i kommunalbestyrelsen i stedet føre en politik, som fremmer virksomhedernes vilkår.

Vi håber på bred politisk opbakning, da det også er et lokalt ansvar, og Hørsholm skal op i toppen af den liste.

arrow Samarbejde nærmer sig frysepunktet: Partier vil stoppe ny bymidte
08. september 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 18:17
arrow Udvidelse: Havn kan koste 180 millioner kroner
08. september 2021 kl. 08:51 Opdateret: kl. 12:11
Synes du, at kommunen er der for dig?