16. juni 2021
Der var smil og cykelglæde hos borgmester Morten Slotved, da han i 2011 sammen med cykelrytter Rolf Sørensen tog hul på kampagne "Hørsholm som cykelby", men der ifølge borger Henning Linding Jakobsen ikke sket meget siden. Arkivfoto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Der var smil og cykelglæde hos borgmester Morten Slotved, da han i 2011 sammen med cykelrytter Rolf Sørensen tog hul på kampagne "Hørsholm som cykelby", men der ifølge borger Henning Linding Jakobsen ikke sket meget siden. Arkivfoto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm cykelby, hvad er der sket? Ingenting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm cykelby, hvad er der sket? Ingenting

Af Henning Linding Jakobsen Stampevej 8A, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 18. december 2020 kl. 16:02
arrow Læs også: God tur - god stil: Sætter fokus på de hurtige cyklister

For ni år siden annoncerede Morten Slotved, at Hørsholm skulle være en Cykelby, og lavede et mediestunt ved Hørsholm hallen med Rolf Sørensen. Vi kunne desværre ikke deltage, har deltaget i alle Hørsholm Rundt og Hørsholmløbet.

I går så jeg en fra kommunen her ved Stampesøen med gul vest med teksten "Hørsholm Cykelby". Jeg synes, det er misvisende, for hvad er der sket de sidste mange år?

Ingenting...
Jo, der er sat 40 km/t-skilte op ude i vejen på Egevej og Tjørnevej, som jeg synes er farlige - og på Ørbæksvej er der gamle indsnævringer, hvor den røde asfalt kører gennem indsnævringen, og den højre er uden markering i årevis.

For to uger siden på vej til bordtennis blev jeg overhalet af en trehjulet batteridrevet ladcykel og tvunget ud i hullerne på cykelstien overfor Lagkagehuset. Siden den dag har min cykel stået opmagasineret i skuret.

For 11 år siden fløj jeg fire meter hen over køleren på en højresvingende bilist ved Syrenvej og må leve med daglige smerter.

Jeg håbede, at der blev lagt farvet asfalt på ved ud og indkørslerne til Kongevejen, da den blev renoveret. Blev det sparet væk?

Så galt ser det ud med cykelasfalten visse steder i Hørsholm, mener Henning Linding Jacobsen. Foto: Privat

I tre år måtte vi kæmpe os gennem hullerne ud for Rema 1000. Hvorfor skiftede I ikke asfalten helt til Mortenstrupvej?

Cykelstien til idrætshallerne fra Kystbanevej er så hullet og der er et bump på stien uden markering. Er det lovligt?

Her på Stampevej ved indsnævringerne er der seks år gamle kanter i asfalten og ved bumpet (ud for nr. 2) er der huller, som jeg har sendt fra min app. Der sker ikke noget.

Så kære Borgmester samt Vej og Park. Hvornår kan jeg finde cyklen frem igen og spare C02?

Hvis jeg vælger at cykle ad Poppelvej skal jeg hen over riller på tværs i vejen og cykelstien langs åen er igen meget dårlig, og når jeg cykler bag om Hørsholm Midtpunkt er det som var man endt i det tidligere DDR. Har sendt det på app til Vej og Park.

På Gl. Byvej ved fodboldbanen er der ofte mange blade og glat, det ville være godt for sikkerheden, hvis maskinerne blev brugt oftere.

Behøver jeg nævne, at fortovene også er meget dårlige?

På Stampevej er der efter seks år stadig kanter i asfalten ved indsnævringschikanerne. Foto: Privat

arrow Nu er det forår: Åbner sæsonen med cykelløb
07. april 2021 kl. 14:54 Opdateret: kl. 12:21
arrow Vil staten hjælpe? Cykelsti på Hørsholm Kongevej er måske på vej
24. februar 2021 kl. 04:23 Opdateret: kl. 15:56
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?