14. juni 2021
Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse, skriver, at kommunen har brugt flere penge på ældresektoren - og ikke færre som har været fremme i debatten.
Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse, skriver, at kommunen har brugt flere penge på ældresektoren - og ikke færre som har været fremme i debatten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm bruger flere penge - ikke færre - på plejehjemsbeboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm bruger flere penge - ikke færre - på plejehjemsbeboerne

Af Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 06. marts 2021 kl. 05:05

Der er fake news, når det påstås, at Hørsholm Kommune i disse år bruger mindre på plejehjemmene end året før.

arrow Læs også: DEBAT: Ældreplejen er for alvorlig til Socialdemokratisk blændværk

Der har længe været adskillige debatindlæg i de lokale blade og med videre, om at Hørsholm kommune sparer på personale til de ældre på plejehjem. Der har været mange tal i luften. Påstandene om at kommunen sparer, har tit hængt uimodsagt i lang tid, uden nogen har formået eller orket at gendrive påstandene.

For at komme længere ind til benet af debatten, har jeg søgt at få holdbare facts på bordet. Er der noget om snakken eller er der ikke?

Så længe man vurderer på budgettal, er der store muligheder for usikkerheder. Men når et år er gået, ved man, hvordan og hvor mange penge, man rent faktisk har brugt til personale på plejehjemmene.

Med andre ord er den eneste måde, man kan få syn for sagen, er at læse regnskabstallene.

Regnskabstallene er naturligvis i datidskroner, men når man kompenserer for de lønstigninger, der er på området, får man sammenlignelige tal.

Jeg har fået tilsendt regnskabstallene for personaleudgifter på alle de tre kommunale plejecentre i 2018, 2019 og 2020.:

2018 blev der brugt i alt 88 millioner kr.

2019 blev der brugt i alt 93,6 millioner kr.

2020 blev der brugt i alt 101 millioner kr.

Hvis man fratrækker de føromtalte lønstigninger, er der anvendt: 4,2 millioner mere på personale på plejehjemmene i 2019 end i 2018 og 4,7 millioner mere i 2020 end i 2019.

Da antallet af plejehjemspladser er det samme, må der være tale om reelle merforbrug og dermed flere personaler pr. ældre.

Disse tal passer også med min oplevelse af, at vi hvert år samlet har brugt mere på personale på plejecentrene end året før.

arrow DEBAT: Nedskæringspolitikken på ældreområdet er standset
25. marts 2021 kl. 14:16 Opdateret: kl. 09:39
Hvor langt tror du Danmark når ved EM