25. oktober 2021
Hørsholm Kommune kom for sent til, at der kunne komme countdown-display, der tæller ned til bussen kommer, på Rungsted Station, skriver Venstre-kandidat Anne Ehrenreich. Arkivfoto
Hørsholm Kommune kom for sent til, at der kunne komme countdown-display, der tæller ned til bussen kommer, på Rungsted Station, skriver Venstre-kandidat Anne Ehrenreich. Arkivfoto
Foto: : Anders Andersen, Movia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm Kommune nåede det ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm Kommune nåede det ikke

Af Anne Ehrenreich (V), kandidat og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Regionsrådet:

Opdateret 24. september 2021 kl. 20:34
Debat Hørsholm - 17. september 2021 kl. 06:25
arrow Læs også: DEBAT: Øget aftendrift på 150S fra 2022

Jørgen Harboe undrede sig i foråret over, at Hørsholm Kommune havde opsat countdown-moduler (display som viser tiden til bussen kommer) ved nogle stoppesteder men ikke på Rungsted Station. Jeg fulgte op på sagen i Region Hovedstaden og kommunen.

Det viste sig, at Region Hovedstaden havde været i dialog med kommunerne om medfinansiering af countdown-moduler med henblik på at prioritere countdown-moduler ved stoppesteder i de kommuner, som ønsker at medfinansiere opsætningen.

Modellen gik ud på, at kommunen skulle ville betale 50 procent af udgiften. Ifølge det oplyste fra regionen var Hørsholm Kommune ikke interesseret i at deltage. Da jeg undersøgte det nærmere i kommunen, fik jeg oplyst, at kommunen ikke havde fået lavet de krævede undersøgelser og ikke fik finansiering på plads inden for den fastsatte deadline, hvorfor det ikke var muligt at indgå i den lukrative ordning.

Det er beklageligt, da countdown-modulerne er en stor hjælp for brugere af den kollektive transport og navnlig personer, som ikke er så gode til at betjene mobiltelefoner og anden ny teknologi.

Jeg håber, at Hørsholm Kommune i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger kan finde mulighed for at prioritere flere countdown-moduler, herunder på Rungsted Station.

arrow DEBAT: Movia - det er rigidt, ufleksibelt og kundeuvenligt
03. september 2021 kl. 09:05 Opdateret: kl. 15:29
arrow DEBAT: Vil ikke spare på kollektiv transport
26. august 2021 kl. 06:01 Opdateret: kl. 17:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?