9. maj 2021
Borgmesteren og hans partifælle Nadja Hageskov har én opfattelse af, hvad der skete på et økonomiudvalgsmøde i august 2018. Glen Madsen (DF) har en anden.
Borgmesteren og hans partifælle Nadja Hageskov har én opfattelse af, hvad der skete på et økonomiudvalgsmøde i august 2018. Glen Madsen (DF) har en anden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hej Glen, vi var der også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hej Glen, vi var der også

Af Nadja Hageskov og Morten Slotved (K), kommunalbestyrelsesmedlem og borgmester:

Debat Hørsholm - 10. marts 2021 kl. 15:11

Glen Madsen har i indlæg i pressen beklaget sig over, at han ikke mener at være oplyst om vurderingspriserne på grundene i PH Park før salget.

arrow Læs også: Kommentar: Fortællinger fra et lukket land kan rumme rigtigheder

Vi kan bekræfte, at de efterlyste tal blev vist på et økonomiudvalgsmøde i august 2018, hvor de alene tjente det formål, at vi politikere fik en fornemmelse for, hvad det økonomiske potentiale var, hvis vi sendte grundene i udbud. Vi besluttede at sende grundene i udbud - i øvrigt uden forpligtigelse til at antage dem. Et halvt år senere fik vi seks gode tilbud ind med priser og projekt.

Det vigtige i denne sag er, om vi har truffet beslutninger på et fuldt oplyst grundlag. Det har vi. Til mødet, hvor vi skulle bedømme de indkomne tilbud fra udbuddet, og hvor Glen Madsen også deltog, havde vi bl.a. et bilag, hvor vurderingsrapporten, som Glen Madsen efterlyser, er nævnt, og hvor vurderingerne er lagt ind i en totaløkonomiske økonomioversigt.

Beslutningen blev endeligt taget i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen i marts 2019. Altså: Glen Madsen har stemt for salget i alle beslutningsled. Det har han på et grundlag, hvor projektets totaløkonomi var en del af beslutningsmaterialet. Vi syntes ligesom Glen Madsen, at der var grund til at stemme for, da det er et godt projekt og en investering til gavn for Hørsholm.

Nadja Hageskov (K) deltog i et meget omtalt økonomiudvalgsmøde i august 2018 og føler sig godt oplyst. Foto: Morten Timm

Vurderingsrapporten er nærmest blevet omtalt som en rygende pistol, der angiveligt helt har ændret forudsætningerne for at træffe oplyste beslutninger om PH Park. Det er noget pjat. Ikke alle rapporter skal nødvendigvis være en del af administrationens sagsfremstillinger til os politikere. Det er administrationens opgave at fremlægge et godt beslutningsgrundlag, men det er ikke ensbetydende med, at alt baggrundsmateriale skal fremlægges.

Det er præcis det, der er sket her. Det essentielle er med i sagsfremstillingen, og rapporten er kendt. Der er altid mulighed for at bede om mere materiale, herunder den fulde rapport, hvis et kommunalbestyrelsesmedlem måtte ønske det. Vi har ikke ønsket det, for vi fik, hvad vi skulle bruge i sagsfremstillingen.

arrow Direktøren svarer: I fik de relevante oplysninger
27. februar 2021 kl. 05:07 Opdateret: kl. 18:04
arrow Politikere: Vigtige oplysninger om PH Park er blevet tilbageholdt
27. februar 2021 kl. 05:06 Opdateret: kl. 18:04
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?