3. marts 2021
Sille Krüger, en del af Rungsted-Aktivisterne, opfordrer til, at høringssvar - i denne forbindelse med lokalplanforslag 176 - bliver tilgængelig for alle borgere.
Sille Krüger, en del af Rungsted-Aktivisterne, opfordrer til, at høringssvar - i denne forbindelse med lokalplanforslag 176 - bliver tilgængelig for alle borgere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gør høringssvar offentlige og frem dialog og transparens om kommunens byudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gør høringssvar offentlige og frem dialog og transparens om kommunens byudvikling

Af Sille Krüger, Rungsted-Aktivist, Bolbrovænge, Rungsted:

Debat Hørsholm - 21. januar 2021 kl. 14:19
arrow Læs også: DEBAT: Kommunen vil tage borgernes rettigheder fra dem

Der har i efteråret været livlig debat i Ugebladet om bl.a. lokalplanforslag 176 for Rungsted, og det er klart.

Lokalplaner fastlægger jo rammerne for udvikling af vores ejendomme og vores fælles bykvarterer. De binder ejere og brugere af fast ejendom ved fremtidige dispositioner, og præger på den måde kommunens fysiske udvikling.

Netop derfor er det så vigtigt - og et lovkrav - at lokalplanforslag og vedtagne planer utvetydigt og klart anskueliggør, hvad der kan ske i et område. Lovkravet er til for, at man i høringsperioden kan tage stilling til konsekvenserne af lokalplanforslag, og for at give sikre rammer for boligejernes investering og herlighedsværdi efter vedtagelsen.

Lokalplaner skal med andre ord sikre forudsigelige rammer for byudviklingen.

Lokalplanforslag 176 lagde, trods lovkravet, op til det modsatte, fordi det bl.a. ville lovliggøre en selvbestaltet matrikelstruktur, der stort set kunne bevæge sig frit inden for området. Det er alvorligt og har skabt stor usikkerhed blandt boligejerne.

Høringsfristen udløb den 20. november. Siden da har offentligheden ikke kunne følge eller påvirke sagen. Imens venter grundejerne i uro.

For at fremme dialog og transparens om byudviklingen bør høringssvar offentliggøres, så snart de indkommer. Det sker allerede i mange kommuner. Fordelen er, at man kan opnå en mere oplyst og dynamisk dialog, når man i høringsperioden og bagefter kan forholde sig til og reagere på, hvad andre mener om et konkret planforslag, inden de endelige streger slås.

Ellers fortsætter det nuværende system, hvor høringssvarene først kan tilgås af offentligheden og de fleste politikere med frigivelsen af de politiske dagsordner, når sagen igen behandles. Med begrænset tid til meningsdannelse og til dialog.

Lige nu kan alle med interesse i en sag kun fornemme og fremkomme med synspunkter via brug af Ugebladet i høringsperioden, og så igen få overblik og mulighed for at reagere kort før næste, eventuelt sidste, politiske behandling. Medmindre at man via aktindsigt kan få høringssvarene før. Det kan gøres bedre.

Herudover bør borgermøderne (digitale som fysiske) optages og være tilgængelige via kommunes hjemmeside.

Rungsted Aktivisternes høringssvar er sendt til Kommunalbestyrelsen.

arrow DEBAT: En blindgyde at prøve at blive et mini-Gentofte
15. december 2020 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:30
arrow Kort før lukketid: Lokalplan skal ikke beskatte borgerne
18. november 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 05:55
arrow Prisen for en lokalplan: 54.000 kr. ekstra i skat
18. november 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 05:50
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?