4. december 2020
Vi får ikke fjernvarme, hvis først et større antal naturgasfyr i Hørsholm er blevet udskiftet med varmepumper. Lokalborger Sten Melson opfordrer kommunen til hurtigst muligt at udarbejde en varmeplan, hvor naturgasområderne udlægges til fjernvarme.
Vi får ikke fjernvarme, hvis først et større antal naturgasfyr i Hørsholm er blevet udskiftet med varmepumper. Lokalborger Sten Melson opfordrer kommunen til hurtigst muligt at udarbejde en varmeplan, hvor naturgasområderne udlægges til fjernvarme.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT Giv nu fjernvarmen en chance i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT Giv nu fjernvarmen en chance i Hørsholm

Af Sten Melson, civilingeniør, Esbern Snares Vej 12, Rungsted Kyst:

Opdateret 29. oktober 2020 kl. 16:33
Debat Hørsholm - 29. oktober 2020 kl. 13:30

En artikel i Ugebladet 21. oktober 2020 omhandler muligheden for at få tilskud til at udskifte sit gasfyr med en varmepumpe. Da tilskudspuljen er begrænset, skal man være hurtigt ude med en ansøgning.

arrow Læs også: DEBAT: Lad ikke fortidens vanskeligheder stå i vejen for fremtiden

Individuelle varmepumper i de nuværende naturgasområder er ikke den bedste løsning. Undersøgelser peger på, at det vil være billigere for den enkelte lodsejer, hvis der anlægges fjernvarme.

Fjernvarme har samtidig den fordel, at fjernvarmeværket kan modtage overskudsvarme, som kan komme fra et brintanlæg, der opføres ved siden af varmeværket.

Samfundet vil få brug for masser af brint, når vi øger andelen af vind- og solenergi i energiforsyningen, fordi brint er det eneste realistiske medie, der kan lagre energi i tilstrækkelige mængder til at holde elnettet kørende i perioder, hvor der ikke er vind- og sol nok til at dække elforbruget.

Brint vil også skulle bruges i lastbiler, biler, busser og tog og i industrien. Ved at udnytte overskudsvarmen fra brintanlæg forbedrer vi økonomien i både brintanlægget og fjernvarmeforsyningen. Det er en rigtig god forretning.

Vi får ikke fjernvarme, hvis først et større antal naturgasfyr er blevet udskiftet med varmepumper. Jeg skal derfor opfordre kommunen til hurtigst muligt at udarbejde en varmeplan for naturgasområderne i Hørsholm Kommune, hvor naturgasområderne udlægges til fjernvarme.

Jeg sendte en tilsvarende opfordring til Teknisk Forvaltning 11. marts 2020 og fik et venligt svar om, at de ville tage det med i deres videre arbejde, men siden er der tilsyneladende intet sket. Nu haster det. Varmeplanen skal være der, inden tilskudsansøgningerne bliver godkendt, og varmepumper dukker op i stort antal.

Hvis alle naturgaskunderne omlægger til varmepumper, er der ikke kapacitet nok i elnettet til at drive dem, og så skal gaderne graves op, så der kan lægges nye elkabler. Så der skal graves under alle omstændigheder, uanset om vi får varmepumper eller fjernvarme.

Det er oplagt at vælge fjernvarmen, som ud over at være billigst også kan yde et væsentligt bidrag til, at elforsyningen kan opretholdes, når vi udfaser mere og mere fossilt brændsel og træflis på vores kraftværker.

arrow DEBAT: Fjernvarme i Hørsholm skal være billigere
09. november 2020 kl. 14:31 Opdateret: kl. 11:39
arrow Samarbejde om grøn varmeforsyning
24. april 2020 kl. 15:44 Opdateret: kl. 15:44
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?