6. maj 2021
Man skal ikke gå mod det stærke lokale ønske om at bevare servitutterne og i stedet gennemføre noget som er ringere, end det vi har og som ingen ønsker, skriver Sven Carlsen, Martin Lauth og Christian Akhøj i dette indlæg.
Man skal ikke gå mod det stærke lokale ønske om at bevare servitutterne og i stedet gennemføre noget som er ringere, end det vi har og som ingen ønsker, skriver Sven Carlsen, Martin Lauth og Christian Akhøj i dette indlæg.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Giv ansvaret tilbage til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Giv ansvaret tilbage til borgerne

Af Sven Carlsen, Skovfogedvej 1, Martin Lauth, Skovfogedvej 3, og Christian Akhøj, Skovfogedvej 8, Rungsted Kyst:

Opdateret 29. april 2021 kl. 14:29
Debat Hørsholm - 29. april 2021 kl. 14:26

I Ugebladet forklarer Bent Fabricius Konservatives ønske om lokalplan og aflysning af servitutter mod de berørte borgeres ønske. Det har han ikke held med.

arrow Læs også: DEBAT: Tak, men nej tak til lokalplaner med store huller

Siden forslaget om lokalplan for området Lange Müllers Alle med sideveje blev fremsat, har der været et massivt flertal mod det lokalt og ikke en eneste borger har udtalt ønske om, at lokalplanen gennemføres og at servitutten slettes.

Det er kommunens egen servitut, som man nu vil slette, og som med lokalplanen nu er ved at blive udvandet mod borgernes ønske.

Årsagen hertil henstår aldeles tåget. Med Bent Fabricius indlæg får vi nu besked om, at de Konservative ønsker lokalplan i stedet for servitutter, fordi "... det er lokalplanen, der bør regulere alle lokalplansforhold..."

Det forekommer som en indholdsløs, cirkulær argumentation som på ingen måde berører sagens kerne: Den eksisterende servitut regulerer på fin måde samtlige forhold, som er omfattet af lokalplanens formålsbeskrivelse.

I dette område er en række borgere, som udgør et klart flertal af samtlige berørte husstande, enige om, at man hellere vil bevare servitutten fremfor lokalplanen.

Lokalplanen slækker faktisk i stedet en del detailbestemmelser og vil bevirke, at kvarterets ensartede præg over tid vil blive udvandet. Hvorfor ønsker politikerne og kommunens administrationen dette?

Efter to høringsrunder og mange venlige samtaler med politikere og embedsfolk, er det stadig noget som fortaber sig i tomhed. Det er ikke blevet det mindste bedre med Bent Fabricius' seneste indlæg.

Der synes at være grund til at minde de Konservative om de grundlæggende konservative værdier: Det første man ser, når man søger de Konservatives program er den overskrift, som er citeret her: "Giv ansvaret tilbage til borgerne".

Det betyder her, at man ikke skal gå mod det stærke lokale ønske om at bevare servitutterne og i stedet gennemføre noget som er ringere, end det vi har og som ingen ønsker.

Der er desværre også tale om et betydeligt spild af skattekroner. Der er langt vigtigere områder som kræver indsats af kommunen.

arrow DEBAT: Lad nu de ældre få det friplejehjem Ved Klædebo
29. april 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 14:31
arrow Ny kandidat: Byggesager har taget overhånd
28. april 2021 kl. 16:19 Opdateret: kl. 14:25
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?