19. september 2021
Thorkild Gruelund genkender ikke det billede, Irene Andersen tegner. Foto: Allan Nørregaard
Thorkild Gruelund genkender ikke det billede, Irene Andersen tegner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Genkender ikke billedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Genkender ikke billedet
Debat Hørsholm - 05. august 2021 kl. 06:00

Af Thorkild Gruelund (SK), formand for Social- og seniorudvalget:

arrow Læs også: Venstre: Spar på konsulenter i stedet for velfærd

Som formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune er det mig magtpåliggende at tage alle former for klager alvorligt, i særdeleshed når det vedrører varetagelsen af de ældste borgere i Hørsholm. Derfor gør det indtryk, når en pårørende, som Irene Andersen, udtrykker utilfredshed over forholdene på et plejecenter i Hørsholm.

Af samme årsag har vi (ledelsen på Sophielund, administrationen og jeg) haft flere møder med Irene Andersen i den seneste tid. Møder som har haft til formål at besvare alle familiens spørgsmål og skabe et godt samarbejde, hvilket er i vore alles interesse. I dette tilfælde har vi beklageligvis måtte erkende, at vi har svært ved at finde fælles fodslag.

Som politiker vil jeg gerne høre alle perspektiver, og jeg undersøger altid fakta der knytter sig til en klagesag.

I denne sag må jeg sige, at jeg ikke kan genkende det billede, som Irene Andersen tegner af forholdene på Plejecenter Sophielund. IA fremhæver bl.a.: "Mange faste medarbejder er rejst eller sygemeldt pga. stress og dårligt arbejdsmiljø." Dette er ikke korrekt. Der er selvfølgelig sket en naturlig udskiftning, men ikke nogen markant udvikling.

Irene Andersen anfægter desuden, at "De varme hænder, der burde være der, er ikke til stede. Normeringen overholdes ikke." Dette er heller ikke korrekt. Der er altid mere end én medarbejder på arbejde til at varetage plejen af og omsorgen for de ni beboere, som bor i samme boenhed.

Medarbejderne på Sophielund yder hver dag en stor indsats for at skabe omsorg og tryghed for beboerne. Diverse tilsyn bevidner, at de fleste beboere og pårørende er tilfredse med kvaliteten af den praktiske hjælp og omsorg, som de modtager på plejecenteret.

Jeg kan ikke fratage Irene Andersen hendes oplevelser, men mit håb er, at vi nu kan kigge fremad med henblik på at skabe et godt samarbejde om plejen af hendes mor.

Irene Andersen og jeg kan godt være enige om, at vi til de kommende års budget skal ønske at få flere varme hænder på vore plejehjem. Men det er absolut ikke det samme som, at jeg er rede til at tale det nuværende serviceniveau ned.

Synes du, at kommunen er der for dig?