22. oktober 2021
Lilly Tang vil have den farlige adfærd stoppet, hvor flere og flere bilister bare fortsætter ud i lyskrydset efter den forankørende bil, der er kørt over for gult, så man rent faktisk kører over for rødt. Det kan ske med overvågning af lyskryds. Arkivfoto
Lilly Tang vil have den farlige adfærd stoppet, hvor flere og flere bilister bare fortsætter ud i lyskrydset efter den forankørende bil, der er kørt over for gult, så man rent faktisk kører over for rødt. Det kan ske med overvågning af lyskryds. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Farlig adfærd skal stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Farlig adfærd skal stoppes

Af Lilly B. Tang, Usserød Kongevej 84, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 16. september 2021 kl. 15:11

Jeg vil gerne advokere for, at der snarest sættes kameraer op ved samtlige lyssignaler i Hørsholm, som fotograferer alle, der kører over for rødt og sender de skyldige en drabelig bøde dagen efter.

Det er ikke nogen teknisk bedrift at få op at stå - og det er ikke overvågning, men rettidig omhu. Problemet må være velkendt hos politiet, hvis ikke, kan man jo overvåge Hørsholms lyskryds i en periode. Uvarslet naturligvis.

Jeg er selv både bilist og fodgænger, og konstaterer foruroliget, at det efterhånden er blevet almindeligt, at der er stadig flere biler, der fortsætter frem i halen på den sidste bil overfor gult lys - efter signalet er skiftet til rødt. Der er ikke tale om såkaldt 'taxagult', men om regulære lovovertrædelser med fremkørsel for rent rødt lys.

I et land, der roses for at være et land med en efterrettelig befolkning, hvor en meget stor procentdel har ladet sig vaccinere mod corona, med rigtig god effekt, er det påfaldende, at stadig flere ikke er særligt efterrettelige i trafikken.

Vi sender vores børn og børnebørn ud på skoleveje, hvor lyssignalerne er småbørnenes helle, og hvor vi omhyggeligt lærer dem, at nu er lyset grønt for dig, og så må du godt gå over. Men kan vi stole på den instruktion mere?

Er der forældre og bedsteforældre mellem dem, der ødelægger vores tillid til lyssignalernes sikkerhed? Nu venter jeg bare på, at nogen, der har stolet på lyssignalets grønne mand, bliver påkørt af sådan en trafik-egoist.

Jeg mener i øvrigt at have gjort den iagttagelse, at der er flere mænd end kvinder, der kører sådan, og flere i dyre end beskedne biler - men se selv efter.

Jeg appellerer foreløbig til folk om at ophøre med at snige sig med efter lyset er skiftet til rødt - og dernæst til politi og/eller politikere om at sætte ind mod uvæsenet. Selv om det måske hovedsageligt skyldes utålmodighed og tankeløshed at blæse på andres sikkerhed og tillidsfulde børns velfærd, så har ingen har jo så travlt, at det er nødvendigt at sætte andres liv eller helbred på spil, bare for at undgå at vente et minut for rødt lys.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?