25. oktober 2021
Området her ved Agiltevej i Hørsholm er i spil til et nyt fælles renseanlæg for Hørsholm, Allerød, Rudersdal og dele af Furesø kommuner. Foto: Fred Jacobsen
Området her ved Agiltevej i Hørsholm er i spil til et nyt fælles renseanlæg for Hørsholm, Allerød, Rudersdal og dele af Furesø kommuner. Foto: Fred Jacobsen
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fakta om spildevandsanlæget skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fakta om spildevandsanlæget skal frem i lyset

Af Asger Myken, Borgergruppen mod det nye renseanlæg, Bakkehusene 43, Hørsholm:

Opdateret 13. oktober 2021 kl. 06:55
Debat Hørsholm - 11. oktober 2021 kl. 07:00
arrow Læs også: DEBAT: Vi skal lave de kloge klimainvesteringer

Økonomi. Klima. Energieffektivitet. Der er brugt mange argumenter fra Novafos' og Morten Slotveds side for at forklare, hvorfor der er behov for at etablere et nyt spildevandsanlæg i Hørsholm Kommune til behandling af kloakvand fra 125.000 personer.

Når borgerne har bedt om at få dokumentation for de påståede positive effekter, har det dog knebet gevaldigt, men alle spørgsmål skulle angiveligt blive besvaret på informationsdagen den 19. august. Det gjorde de desværre ikke.

Novafos oplyste på mødet, at det nye anlæg ikke bliver klimaneutralt, og at der ikke er regnet på klimaeffekten af projektet, eller er planer om at gøre det.

Novafos var enig i, at de fremlagte økonomianalyser ikke understøtter, at der skulle være en økonomisk fordel ved projektet.

De fremmødte eksperter fra Novafos og COWI kunne bekræfte, at det er planen, at der i tilknytning til spildevandsanlægget skal bygges et biogasanlæg, for at spildevandsanlægget kan blive selvforsynende med energi.

Der forelå en rapport fra COWI om energibalancen, men eksperterne kunne desværre ikke oplyse om indholdet, da rapporten ikke var frigivet af styregruppen. Den ville blive lagt på hjemmesiden, når den blev frigivet, men er i skrivende stund (4. oktober) fortsat ikke offentliggjort.

Morten Slotved lovede ellers på kommunalbestyrelsesmødet 30. august, at alle fakta om projektet ville blive lagt frem til åben diskussion.

Så kære Morten Slotved, som borgmester i Hørsholm og bestyrelsesmedlem i Novafos: Sæt handling bag ordene og få rapporterne om energibalancen lagt frem, så borgerne har tid til at drøfte de reelle forudsætninger for projektet inden kommunalvalget i næste måned.

arrow Nyt forsøg: Derfor er der pludselig løbehjul på station
05. oktober 2021 kl. 16:25 Opdateret: kl. 13:18
arrow VELUX vil være CO2-neutral og gøre op med fortiden
05. oktober 2021 kl. 09:43 Opdateret: kl. 08:35
arrow DEBAT: Venstres mange bidrag til klimaindsatsen i Hørsholm
24. september 2021 kl. 19:06 Opdateret: kl. 19:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?