17. oktober 2021
Det giver ikke mening at sige, at nu skal vi have et 'senior-budget', som oppositionen ellers gør. Det er for snævert et fokus, skriver konservativ kandidat Charlotte Kirchheiner.
Det giver ikke mening at sige, at nu skal vi have et 'senior-budget', som oppositionen ellers gør. Det er for snævert et fokus, skriver konservativ kandidat Charlotte Kirchheiner.
Foto: zinkevych - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et holistisk budget - også til glæde for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et holistisk budget - også til glæde for de ældre

AF Charlotte Kirchheiner Hansen (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 24. september 2021 kl. 20:34
Debat Hørsholm - 20. september 2021 kl. 07:36

Venstre og DF har været ude og 'tale de ældres sag' med løfte om flere penge til seniorerne i budgetforhandlingerne, og Ann Lindhardt (V) har kritiseret, at Hørsholm er den kommune i landet, som bruger færrest penge på hjemmehjælp.

arrow Læs også: DEBAT: Ansæt unge på vores plejehjem

Jeg synes at oppositionens retorik bygger på et forsimplet syn på ældreomsorg. For det første er det positivt, at vores ældre klarer sig så godt, at de først i en sen alder har behov for hjemmehjælp, og vi som kommune derfor holder udgifterne nede.

For det andet har de ældre vel også andre ønsker i livet end at blive plejet?

Når de Konservative og jeg kæmper for rig natur, et vibrerende by- og foreningsliv, en bred vifte af kulturtilbud og en velfungerende idrætspark, kommer det også de ældre borgere til gavn.
Når vi kæmper for bedre forhold for børnefamilier, er der større sandsynlighed for, at seniorernes yngre familiemedlemmer bosætter sig tæt på dem. Trivslen blandt forskellige aldersklasser er ikke et nulsumsspil, men forstærker hinanden.

Vores ældreområde har været tilgodeset i mange år, og der er generelt en stor tilfredshed med vores service. Jeg underkender ikke, at der ER forbedringspotentialer, men det er der i høj grad også i forhold til normeringen på børneområdet, renovering af vores daginstitutioner, naturpleje af vores fredede områder og fremtidssikring af vores kloaknet, havn og idrætspark.

Derfor giver det ikke mening at sige, at nu skal vi have et 'senior-budget', som oppositionen ellers gør. Det er for snævert et fokus.

Budgetter skal helst ikke følge en zigzag-kurs, som skifter retning - og velfærdsområde - fra år til år. Derfor er vi glade for at have Hørsholm-strategien som pejlemærke for den vision, vi følger i budgetlægningen.

Når jeg kæmper 'for en grøn og levende by', har jeg alle borgere og vores fælles by i tankerne, fordi vores trivsel er gensidigt afhængig.

arrow Medarbejdere uden vaccination er skyld i to smitteudbrud på plejecenter
10. september 2021 kl. 11:53 Opdateret: kl. 14:49
Rejser du til udlandet i år?