4. december 2020
Lokalplanforslag 176 er enten ikke gennemtænkt eller også rummer det en bevidst, men fordækt fortætningsagenda, mener Sille Krüger sammen med de to andre Rungsted-Aktivister, Lars Falbe-Hansen og Peter Willemoes Herskind. Foto: Privat
Lokalplanforslag 176 er enten ikke gennemtænkt eller også rummer det en bevidst, men fordækt fortætningsagenda, mener Sille Krüger sammen med de to andre Rungsted-Aktivister, Lars Falbe-Hansen og Peter Willemoes Herskind. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er lokalplan 176 bevidst fortætning eller bare sjusk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er lokalplan 176 bevidst fortætning eller bare sjusk?

Af Sille Krüger, Bolbrovænge, Peter Willemoes Herskind, Enghave, og Lars Falbe-Hansen, Hulsøvang, Rungsted-Aktivister:

Opdateret 04. november 2020 kl. 07:32
Debat Hørsholm - 29. oktober 2020 kl. 16:30

En lokalplan fastsætter spillereglerne for et områdes udvikling i mange år fremover. Høringsperioden er til for, at borgerne kan tage stilling til de mulige konsekvenser af planen, og for at de kan fremkomme med deres synspunkter på det spillerum, som politikerne lægger op til, at der skal være.

arrow Læs også: Mere tid til både de kreative og de negative

Det handler om borgernes ejendomme og den karakter, som området har, som en helhed. Det handler også om fremtiden: Hvordan vil vi efterlade området til fremtiden?

Derfor er dialogen vigtig nu. Når lokalplanen først er vedtaget, er toget kørt.

For at man kan tage stilling til lokalplanen, er det vigtigt, at de politiske intentioner med planen meldes klart ud. Altså at formålet med planen er gennemskueligt, utvetydigt og let forståeligt. Og der skal være lovhjemmel til planens dispositioner. Her er der udfordringer i 176.

Den første formålsbestemmelse er ganske enkelt ulovlig. På borgermødet den 22. oktober måtte en borger - 5 minutter i lukketid - påpege ulovligheden, hvorefter forvaltningen så indrømmede, at de faktisk godt allerede var klar over det.

Den anden formålsbestemmelse "at sikre områdets åbne og grønne karakter", giver borgeren den opfattelse, at man vil bevare status quo i området. Men selve indholdet af planen går i modsat retning.

Planforslaget bevarer ikke status quo. Tværtimod gøres det endnu nemmere end i dag at danne nye grunde, fordi servitutterne, der sikrer de store grunde, aflyses, samtidig med at arealoverførsler mv. bliver ved med at være tilladt.

Herudover kan der stadig opnås dispensation til nye boliger på eksisterende grunde mindre end 1000 m².

Servitutterne skal aflyses, fordi de er "forældede", siger man, og er i vejen for udvikling. Men hvordan hænger det sammen med formålet "at sikre områdets åbne og grønne karakter".

Fastholdelse af servitutterne om grundstørrelser og forbud mod udstykning mv. er fuldstændig afgørende for at sikre områdets karakter.

De kan i øvrigt slet ikke aflyses rent lovligt, sådan som planen er strikket sammen.

Lokalplanforslag 176 er enten ikke gennemtænkt eller også rummer det en bevidst, men fordækt fortætningsagenda.

Spil venligst med åbne kort. Hvis økonomisk vækst til gavn for kommunekassen er en (stor) del af begrundelsen for planen skal det fremgå entydigt af planen.

Der kan skrives under på Rungsted-Aktivisternes underskriftsindsamling mod lokalplan 176 HER

arrow Her skal I bo tættere sammen
02. november 2020 kl. 07:20 Opdateret: kl. 10:06
arrow Ekspertdom: Ude af proportioner at kalde det fortætning
02. november 2020 kl. 07:19 Opdateret: kl. 10:29
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?