20. juni 2021
Mogens Buch-Larsen er ikke overbevist om, at borgmester Morten Slotved har styr på økonomien.
Mogens Buch-Larsen er ikke overbevist om, at borgmester Morten Slotved har styr på økonomien.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er der styr på økonomien?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er der styr på økonomien?

Af Mogens Buch-Larsen Søvang 51, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 24. marts 2021 kl. 15:19

Det er med glæde og også en vis portion skepsis, jeg læser borgmester Slotveds udtalelser på Ugebladet netavis den 22. marts 2021 om lavvande i kommunekassen i de kommende år.

arrow Læs også: DEBAT: Beslutning om Kokkedal Station skal vente til efter kommunalvalget

Borgmesteren anfører, at der ikke er grund til bekymring selvom beholdningen i kommunekassen i de kommende år har en stærkt faldende tendens.

Borgmesteren forsikrer, at der vil blive taget hånd om dette. Dette gøres bl.a. ved at byggeprojektet på Kokkedal Station kun vil blive gennemført, hvis der kommer en indtægt til kommunen.

Men kan vi tro på dette?
Der har været nogle sager de sidste år, hvor man kan tvivle på, at økonomistyringen i Hørsholm Kommune fungerer godt. PH park skulle også have været et overskudsprojekt, men blev et underskudsprojekt. Samlede omkostninger til flytning af rådhuset kom på et meget sent tidspunkt i processen.

Den samlede økonomi i Hørsholm er under pres, og selvom Hørsholm fik lov at sætte skatteprocenten op i 2021 - og beholde hele provenuet - vil indtægterne derfra i de kommende år indgå i udligningen til andre kommuner.

Så Hørsholm får ikke lov at beholde mange af de ekstra skattekroner i de kommende år. Så der skal findes ekstra indtægter eller gennemføres besparelser i de kommende år.

Så med en økonomi under pres og en stærkt faldende kassebeholdning i de kommende år er det nærliggende at tro, at der kommer endnu flere skatteforhøjelser. Et af argumenterne i debatten om at sætte skatteprocenten op, var "at det er jo kun en flaske rødvin mere om måneden". Dette argument kan bruges igen og igen, men ser man på den samlede mængde af rødvin, der efterhånden skal gå til skat, er der tale om enorme mængder.

Forhøjelse af skatten har den uheldige konsekvens, at det bliver dyrere for beboerne i Hørsholm. Det tidligere socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlem anførte da også, som en af grundene til sin flytning, at det ikke var til at finde en bolig i Hørsholm, med hans indtægt.

Hørsholm Kommune er en af de mindste kommuner, så er en løsning at genoverveje kommunesammenlægning - hvis nogen vil have os?

arrow Kamp om stationsområde er begyndt: »Vi skal tjene penge«
23. marts 2021 kl. 05:32 Opdateret: kl. 17:17
arrow Trods lavvande i kassen: Borgmester ser ikke afgrunden
22. marts 2021 kl. 14:30 Opdateret: kl. 17:13
arrow Bydel med bump på vejen: Det er der intet Hørsholm i
21. marts 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:34
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?