16. maj 2021
Ann Lindhardt (V) mener det er helt galt at skulle ud i en ny sparerunde igen.
Ann Lindhardt (V) mener det er helt galt at skulle ud i en ny sparerunde igen.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT Er den helt gal i maskinrummet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT Er den helt gal i maskinrummet?

Af Ann Lindhardt (V), kommunalbestyrelsesmøde og borgmesterkandidat:

Opdateret 21. januar 2021 kl. 10:30
Debat Hørsholm - 21. januar 2021 kl. 09:30

Det er med stor undren for Venstre, at der i Hørsholm Kommune lægges op til store besparelser på hele 30 mio. kr., blot 14 dage efter at en historisk skattestigning på 0,5 % er trådt i kraft.

arrow Læs også: Sådan gør naboerne: Der er ingen grund til gøre borgerne deprimeret allerede i april

Borgmesteren og hans forligspartier (S,R,SK) vedtog en historisk skattestigning på hele 37 mio. kr. for blot 3 måneder siden, og samtidig blev det påpeget, at det var et budget i balance. Balancen er svær at øjne, da der nu i den kommende budgetproces for budget 2022-2025 lægges op til besparelser på hele 30 mio. kr.

Er den helt gal i maskinrummet? Eller måske skal de 30 mio. kr. ses som en omprioriteringspulje? Eller er det en ren tilståelse, at kommunens budget 2021-2024 ikke er i balance? Hørsholms borgere blev pålagt en stor skattestigning og skal de nu samtidig forvente store besparelser? Besparelserne burde stoppe med skattestigningen. Målsætningen burde nu være at give medarbejderne ro til at passe arbejdet og undgå de næsten automatiske årlige besparelser.

Der lægges op til besparelser for minimum 30 mio. kr. med en fordeling med samme procentsats. Det betyder, at der lægges op til en "grønhøster budgetmodel" hvor der skal spares lige meget på alle områder. Dvs for eksempel samme besparelser på Børn og ældre som på beskæftigelsesområdet og administration. Besparelser bør være politisk prioriterede og ikke fordeles ligeligt som det slavisk gøres i Hørsholm.

Venstre så hellere at vi politisk kickstarter budgetdrøftelserne med mindre administrativ styring. Mere inddragelse af faktabaseret kommunale benchmark, så vi kan sammenligne og lære fra andre kommuner for at få et bredere perspektiv på udgiftsniveau, kvalitet, og økonomisk råderum. Det handler om at få et bedre overblik over kommunens egne aktiviteter, udgifter, vækstpotentialer samt effektiviserings potentiale der ikke rammer vores borgere på velfærd.

Venstre ønsker en budgetproces, hvor det i langt større udstrækning er muligt at sætte politisk retning, udgiftsstyring og et større politisk ansvar for kommunens økonomi - og et budget der holder mere end 14 dage!

arrow De må kunne gøres anderledes: Vend det hele på hovedet
24. februar 2021 kl. 08:45 Opdateret: kl. 12:45
arrow Lad nu folk få ro - der er penge nok
21. januar 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 20:39
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?