22. oktober 2021
Usserød Å larmer mnere omkring det eksisterende renseanlæg end trafikken, mener Preben Carøe, der også har taget billedet af åen.
Usserød Å larmer mnere omkring det eksisterende renseanlæg end trafikken, mener Preben Carøe, der også har taget billedet af åen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En fejlbeslutning af dimensioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En fejlbeslutning af dimensioner

Af Preben Carøe, kandidat for Venstre, Ringvej 24, Hørsholm:

Opdateret 16. september 2021 kl. 14:30
Debat Hørsholm - 16. september 2021 kl. 14:00

Lad mig starte med at citere fra den lokale presse den 24.1.20 "Hørsholm Kommune og Novafos undersøger muligheden for at flytte Usserød Renseanlæg væk fra Hørsholm by" og senere "Et anlæg som på længere sigt skal benyttes af de fire kommuner bag Novafos".

arrow Læs også: DEBAT: Nyt renseanlæg - ja, men...

Præmissen for projektet har derfor altid været en lukning af anlægget i Usserød og bygning af et nyt anlæg i Hørsholm og ikke i nogen anden kommune.

Dette forklarer også hvorfor vores egen administration i (u)skøn forening med Novafos og de konservative KB-medlemmer med udokumenterede påstande tegner et usandt billede af et velfungerende anlæg. Et værdifuldt anlæg, der kan dække vort behov frem til 2070.

Selvfølgelig kan anlægget med sine 33.000 kvadratmeter løbende opgraderes til at møde fremtidige udledningskrav. Hvis det modsatte var tilfældet, er der jo utallige anlæg i Danmark der skal lukke.

Som eksempel findes der allerede i dag kompaktanlæg der kan frafiltrere mikroplast, medicinrester etc. I stedet for at installere sådanne filtre nu, vælger dem, der er for en lukning af Usserød, at lede store mængder af disse sundhedsskadelige stoffer i havet de næste 15-20 år.

Der kan af og til forekomme gener fra et rensningsanlæg, men de gener vil gennem den løbende opgradering ikke være forskellige fra det niveau der vil gælde for et nyt anlæg.

Et argument for en flytning er, at anlægget ligger midt i et villakvarter, og at anlægget genererer meget trafik der belaster kvarteret.

Et besøg fortæller en anden historie, hvor al trafik ledes til Ådalsvej uden at passere en eneste villa og hvor "støjen" kommer fra Usserød Å. Godt nok ligger 20-30 villaer indenfor de 200 meter, men det samme gør Nordforbrændingen.

En nærhed, der giver en unik mulighed for at brænde slammet af, diskuteres overhovedet ikke i projektet. En afbrænding, der kan ske på et anlæg der allerede er tilsluttet fjernvarmenettet og overflødiggør udbringning af ildelugtende slam på åben mark.

Inden der bliver kastet hundredvis af millioner efter et projekt, der blot flytter aben, har borgerne i Hørsholm krav på en detaljeret og uvildig analyse af økonomien i at bibeholde Usserød som et "Hørsholm only " anlæg versus en udflytning

Er der nogen der har beregnet hvor mange tusinde tons CO2 der vil blive genereret i f. m. bygning af et nyt anlæg? Hvor bliver den af borgmesteren lovede energibalance i af.

arrow DEBAT: Ikke Hørsholm men Novafos som har brug for nyt renseanlæg
30. august 2021 kl. 18:05 Opdateret: kl. 18:08
arrow Efterlyser analyse af andre løsninger end fælles renseanlæg
27. august 2021 kl. 04:58 Opdateret: kl. 07:36
arrow Direktør maner til besindighed: »Ikke tale om et stort anlæg«
26. august 2021 kl. 05:11 Opdateret: kl. 17:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?