19. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En blindgyde at prøve at blive et mini-Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En blindgyde at prøve at blive et mini-Gentofte
Debat Hørsholm - 15. december 2020 kl. 12:29

Af Charlotte Kirchheiner (K) medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse

arrow Læs også: DEBAT: Kommunen vil tage borgernes rettigheder fra dem

Tak til Rungstedborgerne for grundige høringssvar vedrørende lokalplan 176.

Vi politikere har nu endelig modtaget høringssvarene vedrørende lokalplan 176, og jeg har nærlæst dem alle samt genlæst diverse debatindlæg og borgerhenvendelser.

Jeg synes, at borgerne i Rungsted har gjort et formidabelt og prisværdigt arbejde med at sætte sig grundigt ind i lokalplansforslaget og forholde sig sagligt til, hvordan man konkret kan justere på nogle af de forhold, som kan have betydning for, om vi bevarer området som "grønt og åbent", hvilket fra starten af var den politiske vision.

Min personlige holdning til udvikling af vores boligområder har altid været, at vi skal bevare det særegne i hvert kvarter, og at vi skal friholde så mange grønne arealer som overhovedet muligt, herunder de private haver.

Der er folk som mener, at Rungsted og Hørsholm mister terræn i forhold til Gentofte, fordi vi hos os er mere restriktive, når der bygges.

Jeg mener tværtimod, at det er en blindgyde at prøve at blive et mini-Gentofte. Vi får aldrig den samme nærhed til København og skal i stedet turde holde fast i identiteten som en grøn by, der også på sigt kan tiltrække folk, som ønsker at bo tæt på naturen og med store haver.

Vi skal ikke engang opfinde denne identitet, men kan for lokalplan 176 blot videreudvikle os i respekt for den kulturarv, som er blevet os overdraget fra bl.a. Dinesen-familien, som udstykkede centrale dele af Rungsted som en haveby.

Vi har i Miljø- og planlægningsudvalget netop mødtes uformelt for at have mere tid til at diskutere lokalplan 176 igennem, og det står helt klart, at vi må bede administrationen om at ændre på en række forhold omkring mindstegrundstørrelse, arealoverførsler og dobbelthuse for at vi kan få den lokalplan, som både borgerne og vi politikere ønsker.

Jeg indrømmer blankt, at processen omkring lokalplan 176 kunne have været mere gelinde. Det har taget tid at arbejde os ind på de specifikke tekniske detaljer, som kan realisere lokalplanens formål.

Heldigvis er denne proces et godt forarbejde til lokalplan 172 og 173, hvorfor de forhåbentligt forløber mere smidigt.

Tak til alle de borgere, som har lagt kræfter i at forbedre lokalplan 176.

arrow Kort før lukketid: Lokalplan skal ikke beskatte borgerne
18. november 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 05:55
arrow Prisen for en lokalplan: 54.000 kr. ekstra i skat
18. november 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 05:50
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?