4. august 2021
Projektet for Kokkedal Stationsområde er i høj grad beskrevet ved manipulerende tegninger og betegnelser, mener Gert Edstrand. Illustration: RUM
Projektet for Kokkedal Stationsområde er i høj grad beskrevet ved manipulerende tegninger og betegnelser, mener Gert Edstrand. Illustration: RUM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det skulle være så godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det skulle være så godt

Af Gert Edstrand, Ørbækgård Alle 249, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 21. juli 2021 kl. 16:12
arrow Læs også: Den nye bydel 'Kronholm' flytter ikke holdninger

Så fik vi da endeligt kommunalbestyrelsens projekt til Stationsområdet ved Kokkedal at se, samt et foto af entreprenøren og borgmesteren, begge storsmilende, formentlig ved tanken om, at projektet vil skæppe i kassen. I realiteten nok kun i den enes.

Og hvad får vi så, hvis den ny kommunalbestyrelse fastholder projektet for Kokkedal Stationsområde?

Vi får en ophobning af bygninger uden en overordnet byplanmæssig eller arkitektonisk helhed,i, en plan, hvis primære formål er at udnytte grunden så meget som muligt.

På det bedste og grønneste areal, øst for banen, bliver alt fældet til fordel for plejehjem, supermarked, lidt boliger og et parkeringshus, usammenhængende funktioner i kompakte og ucharmerende bygninger.

På det vestlige areal er placeret boliger, de fleste i en dominerende cirkel med overvejende små boliger, der næppe, som ønsket, tiltrækker børnefamilier. I cirklen er der ved busudkørslen vist en cafe med udeservering, nok en illusion ligesom de kendte illustrationer med træer, solskin og legende børn.

Projektet er i høj grad beskrevet ved manipulerende tegninger og betegnelser. Hvor alt grønt er fældet, finder vi Skovboligerne, supermarkedets lille forplads er med opfindsomhed tilegnet PH (nu igen!) og en passage hedder Struensee Strædet, hvor bemeldte herre næppe har sat sine ben. Navne som Hjortebo og Hirsch Haverne skal nok give mindelser om kongelige jagter, der dog aldrig har været i nærheden af 'det pulserende banetorv'.

Mest uægte og dumt er betegnelsen Blixens Have for det triste plejehjem i tre etager uden haver, men med lange midterkorridorer uden dagslys.

Projektet som helhed bekræfter, at en entreprenørkonkurrence ikke fører til den bedste løsning, blandt andre årsager fordi arkitekten (der her er anonym) ikke er bygherrens tillidsmand, men underkastet entreprenørens økonomi og beslutninger, samtidig med at Hørsholm Kommune ikke har en arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, som mange andre kommuner har indset nødvendigheden af.

arrow DEBAT: Venstres ønsker til Kokkedal stationsområdet
07. juli 2021 kl. 16:48 Opdateret: kl. 15:35
arrow Nu skal den berygtede station have øjne
07. juli 2021 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:57
arrow Angreb fra tidligere partifælle: Det er rent kammerateri
02. juli 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 10:16
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?