28. juli 2021
Socialdemokratiets Svend Erik Christiansen kalder det hverken talmagi eller det skyldes coronapandemien, at der er brugt flere penge på ældreområdet. Det er rene regnskabstal.
Socialdemokratiets Svend Erik Christiansen kalder det hverken talmagi eller det skyldes coronapandemien, at der er brugt flere penge på ældreområdet. Det er rene regnskabstal.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det er hverken talmagi eller covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det er hverken talmagi eller covid-19

Af Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 10. marts 2021 kl. 10:40

Jeg skrev et debatindlæg for et par dage siden om, at der er brugt flere penge på personale på de kommunale plejehjem i 2019 og 2020.

arrow Læs også: DEBAT: Nedskæringspolitikken på ældreområdet er standset

Kommunens regnskabstal viser, at der i begge årene er brugt ca. 4 millioner kroner mere på personaleudgifter (minus vikarer) på de tre kommunale plejehjem end årene før.

Venstre kalder det i et debatindlæg for talmagi. I og med der er tale om regnskabstal, er det ikke talmagi. Regnskaber udmærker sig nemlig ved, at de er en sammentælling af de faktisk afholdte udgifter, og sammentællingen er kontrolleret af vores statsautoriserede revisorer.

Fakta er svære at komme udenom.

DF mener, at det bl.a. skyldes covid-19. At tallene ikke skyldes covid følger af, at billedet var det samme i 2019 som i 2020, så den bortforklaring holder heller ikke.

Socialdemokratiet har i budgetforligene begge årene arbejdet hårdt for, at ældreområdet og de øvrige 'bløde' områder friholdes mest muligt for besparelser. Det er dejligt, at det også kan påvises i regnskaberne.

Det skal naturligvis nævnes og ikke glemmes, at vi ikke er i mål. Socialdemokratiet vil stadig vil arbejde for at kommunen bliver bedre med varme hænder på alle områder.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?